Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Hamilton: "Daarom is Verstappen er zo lang steeds mee weggekomen"

Lewis Hamilton heeft ook zijn duit in het zakje gedaan voor wat betreft de discussie over het gevecht tussen Max Verstappen en Lando Norris in de Verenigde Staten. Hij ziet hoe Verstappen steeds met soortgelijke vergrijpen wegkomt, maar is dat zijn schuld?

Verstappen Hamilton Brazil '21
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

"Het is altijd al een grijs gebied geweest", aldus Lewis Hamilton ten overstaan van onder andere RacingNews365 als hem gevraagd wordt naar de straf voor Lando Norris en het uitblijven van een straf voor Max Verstappen in het de Formule 1 Grand Prix van de Verenigde Staten.

"Dat is waarom hij er al zo lang steeds mee weg is gekomen", zo vervolgt hij, om vervolgens in te gaan op de benoemde grijze gebieden in de reglementen: "Iemand zal wat aanpassingen door moeten voeren. Bovendien zitten we weekend in, weekend uit met inconsistente beslissingen, afhankelijk van de stewards die er zitten."

"We moeten ons net als andere wereldsporten op dat soort gebieden zien te verbeteren. Zij werken met full time scheidsrechters, ik denk dat ook onze sport daarbij gebaat zou zijn. Ik heb het vaak meegemaakt met Max. Het zou niet mogelijk moeten zijn om je auto er aan de binnenkant maar gewoon voorbij te gooien, om er vervolgens af te gaan, maar daarbij wel je positie te behouden."

In gesprek met Sky Sports roept Hamilton aanvullend nog Brazilië '21 in herinnering (foto hierboven). "Het is interessant dat het er nu over gaat, want mij overkwam hetzelfde in 2021, bijvoorbeeld in Brazilië. Bij het aanremmen lig je nog voor, maar de coureur naast je haalt de voet van de rem en haalt de bocht niet, waardoor jij wijd moet. Vervolgens wordt er dan geopperd dat beide coureurs wijd zijn gegaan, maar jij moest wel om een aanrijding te voorkomen."

Dit weekend wordt de GP van Mexico verreden. Als Max Verstappen of een andere favoriet dit weekend wint in Mexico, betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Hamilton: "Daarom is Verstappen er zo lang steeds mee weggekomen"