Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Mercedes

Hamilton: "Dan stop ik met Formule 1"

Gaat Lewis Hamilton wel of niet door in de Formule 1? Vele geruchten doen de rondte dat hij meer geld wil zien van Mercedes, maar ook een ander aspect zal heel belangrijk zijn: hoeveel zin heeft hij er nog in? Hij laat doorschemeren dat dat minstens zo belangrijk is.

Hamilton Bahrein
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Lewis Hamilton heeft inmiddels veertien Formule 1-seizoenen achter de rug. Voor het kalenderjaar 2021 heeft hij nog geen nieuw contract afgedwongen en momenteel wordt er achter de schermen druk onderhandeld over zijn toekomst. Natuurlijk maakt geld deel uit van die onderhandelingen, maar in de Crowdstrike Podcast laat Hamilton ook doorschemeren dat hij er het liefst de brui aan geeft als hij het niet meer naar zijn zin heeft.

Gevraagd of zijn passie voor de sport deel uitmaakt van zijn succes, is de zevenvoudig wereldkampioen namelijk goudeerlijk: "We hebben het allemaal lastig met verschillende dingen en daarom moet je iets vinden waar je passie voor hebt, waar je van houdt. Persoonlijk komt er een punt waarop alles te serieus wordt. Je hebt maar één leven, je moet genieten van wat je doet en daar geluk in vinden."

"Voor mij is dat ook heel belangrijk, ik moet er van kunnen genieten. Ja, ik bevind me in een competitieve omgeving, maar zodra mijn vizier naar beneden gaat en ik in mijn Formule 1-bolide de garage verlaat, dan heb ik de grootste glimlach op mijn gezicht. Ook vandaag de dag nog, na al die jaren dat ik al geracet hebt", zo vertelt hij.

De dag dat die glimlach verdwijnt, zal Hamilton meteen zijn racehelm aan de wilgen hangen. "Dan weet ik dat het klaar is en dan weet ik dat ik moet stoppen met Formule 1", geeft hij toe. "Dat je in één ding goed bent, of succesvol bent, betekent echter niet dat je geen andere dingen kan doen. Daarom zoek ik ook andere dingen waar ik passie voor heb. Ik hou van muziek, dus ik speel ook veel gitaar en piano, maar daar ben ik niet heel goed in", lacht hij. "Maar ik weet dat ik daarin beter kan worden."

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Opgehelderd Team Redline verklaart 'onzichtbare' crash Verstappen