Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Max Verstappen

Hamilton doet mysterieuze uitspraken over Verstappen

Voor de vierde race op rij ging de strijd om de overwinning tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton. Voor de derde keer was het de Brit die overwon, maar hij zat wel lang vast achter zijn rivaal. Daardoor heeft hij naar eigen zeggen wel heel veel geracet.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Honda

Lewis Hamilton zag toen de rode lampen doofden Max Verstappen in zijn spiegels. Na de eerste bocht waren de rollen omgedraaid, want de Nederlander troefde de Mercedes-coureur daar af. Hamilton wil graag leren van dat moment, vertelt hij na afloop tijdens de persconferentie aan onder meer RacingNews365.

"Ik blijf genieten van deze battle. Ik wist niet of ik Max zo dicht zou kunnen volgen, maar uiteindelijk lukte dat wel. De start was niet ideaal, dus daar moet ik naar gaan kijken. Hoe kan het in de toekomst beter?", vraagt hij zich hardop af.

Nadat hij de leiding verloor, schakelde hij meteen verder. Naar eigen zeggen is Hamilton van alles te weten gekomen over Verstappen tijdens de race. "Zodra ik was ingehaald in de eerste bocht ging ik over in een hele andere modus."

"Het was eigenlijk een hele goede dag, ik heb namelijk heel veel geleerd over Max deze zondag. Misschien wel meer dan ik alle andere races tezamen heb geleerd. Op dat gebied is het een goede race geweest", zo klinkt hij cryptisch.

Als hij wordt gevraagd of hij wil vertellen wat hij dan heeft geleerd, verschijnt er een glimlach op het gezicht van Hamilton, terwijl zijn Nederlandse rivaal naast hem zit. "Niet echt nee", grijnst hij. "Het was gewoon goed. Als je dicht op anderen zit op het circuit, dan zie je verschillende dingen van dichtbij. Ik zat natuurlijk heel lang heel dicht op hem, dus ik heb heel veel over zijn bolide kunnen leren en hoe hij deze gebruikt. Dus wat dat betreft was het een goede race."

Behalve zijn uitspraken over Verstappen, heeft hij ook nog wat mooie woorden over zijn team. "We hebben dit weekend ook als team goed samengewerkt. Tot laat in de avond hebben we alles besproken, bijna elke avond."

"Zaterdagavond en zondagochtend ook en op strategisch gebied hadden we alle opties afgedekt. Natuurlijk moet je het nog wel even doen op de baan en het was niet makkelijk om twintig seconden goed te maken, maar het was de juiste beslissing om die tweede pitstop te maken."

RN365 Nieuwsdossier Formule 1 GP Spanje 2021

Het laatste nieuws over de Grand Prix van Portugal, direct vanuit Spanje.

47 reacties

x
Interview Horner geeft update over de nieuwe Red Bull-bolide van Verstappen