Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Hamilton doet oproep aan de FIA: 'Tik op de vingers voor Red Bull is niet genoeg'

Lewis Hamilton gelooft dat de FIA vast zal houden aan de principes van de budgetcap. Slechts een tik op de vingers voor Red Bull zal niet goed zijn voor de sport, zo is de Brit van mening.

XPB 1174831 Hi Res
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Na de recente controle van de 10 teams door de FIA bleek dat Red Bull het toegestane budget van 145 miljoen dollar in het seizoen van 2021 heeft overschreden. Een mogelijke straf voor deze overtreding van naar verluidt zo'n 1,8 miljoen dollar, zou een puntenaftrek voor Red Bull en coureurs Max Verstappen en Sergio Perez kunnen betekenen.

Dit is vooral relevant voor Lewis Hamilton aangezien hij vorig jaar tweede werd in het klassement met een achterstand van 8 punten op Verstappen. Maar hoewel hij zegt niet gefocust te zijn op het verleden, gelooft Hamilton wel dat er strenge maatregelen nodig zijn om soortgelijke overtredingen in de toekomst te voorkomen en hij vertrouwt erop dat de FIA zal doen wat het beste is voor de Formule 1.

"Ik kan niet echt een antwoord geven, want ik kan niets zeggen dat zinvol zou zijn", antwoordt de Mercedes-coureur aan de media, waaronder RacingNews365, op de vraag welke consequenties er moeten zijn. "Het zal erom gaan wat er wel of niet kan gaan gebeuren, dus ik steek er geen energie in. Ik concentreer me op het aanmoedigen van het team; op het echt proberen om deze auto te veranderen en te werken aan dingen die ik zelf in de hand heb."

Een straf als afschrikking

Hoewel Hamilton hoopt dat er gewoon eerlijk wordt gehandeld en er een eerlijke beslissing zal worden genomen, is hij wel van mening dat er strenge maatregelen moeten volgen om te voorkomen dat teams in de toekomst over de schreef gaan. Een tik op de vingers is volgens de zevenvoudig kampioen niet genoeg.

"Zoals ik in het verleden heb gezegd: ik hoop en denk dat op basis van de integriteit van de sport de juiste beslissingen worden genomen door Mohammed (Ben Sulayem, FIA-President, red.) en zijn team. Ik moet daarin geloven en hen het voordeel van de twijfel geven."

"Ik denk dat de sport er iets aan moet doen. Als er vrij soepel wordt omgesprongen met de regels, dan zouden alle teams in de toekomst gewoon over de schreef kunnen gaan en miljoenen meer uitgeven. Alleen een tik op de vingers is natuurlijk niet goed voor de sport. Dan kunnen ze net zo goed geen budgetcap hebben. Dat is alles wat ik erover ga zeggen", sluit Hamilton stellig af.

Ook interessant:

Verstappen vastberaden om Red Bull aan de titel te helpen

Tweevoudig wereldkampioen Max Verstappen maakt zich op voor een nieuwe Grand Prix: De race in Amerika! In de Verenigde Staten kan de Nederlander samen met teamgenoot Sergio Perez de constructeurstitel van Red Bull verzilveren. In deze video praat Joris Mosterdijk je weer helemaal bij over alles wat je moet weten over de race op COTA!

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Verenigde Staten 2022 RN365 Nieuwsdossier

86 reacties

Viaplay

Unibet
x
'Bizar' Albon doet boekje open over rijstijl Verstappen: "Het is bizar"