Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 Grand Prix Canada 2022

Hamilton door het dolle na vierde plek: "We gaven elkaar de grootste knuffel!"

Lewis Hamilton is als een kind zo blij met de vierde startplaats voor de Formule 1 Grand Prix van Canada. Hij genoot volop van de uitdagingen op het natte Circuit Gilles Villeneuve.

Hamilton rain Canada
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Er was een tijd waarin Lewis Hamilton zijn bed niet uit kwam voor een vierde startplaats, maar met de vierde startplek voor de Formule 1 Grand Prix van Canada is de Mercedes-coureur dolblij. Op een natte baan genoot hij van de uitdagingen die het circuit opwierp. Even voelde hij zich weer die rookie van 15 jaar geleden.

"Ik kan jullie niet vertellen hoe gelukkig ik hiermee ben", zo vertelt hij na de kwalificatie ten overstaan van onder andere RacingNews365. "Ik en Ang (Angela Cullen, zijn fysio, red.) gaven elkaar de dikste knuffel achterin de garage. We hebben allebei zo hard gewerkt en ook de voorbije week was een uitdaging."

"Ik ben zo dankbaar dat ik haar elke dag om me heen heb om de pijn te managen en mijn lichaam goed te houden", vervolgt hij. "We kwamen hier aan en hadden het nog steeds lastig met de auto, en hoewel we nog ver achter de kop van het veld staan, staan we in de top vijf met mijn beste kwalificatieresultaat van het jaar."

Hamilton denkt terug aan GP Australië 2007

Hamilton trekt een opvallende vergelijking: "Qua spanning was dit heel erg gelijk aan mijn allereerste Formule 1-kwalificatie in de Grand Prix van Australië in 2007."

Het was dus spannend, maar niet makkelijk. Hij kende zijn momentjes, waarvoor zijn tijden hem een enkele keer werden afgenomen, maar dat staat hem na de sessie niet meer bij: "Dat kan ik me niet voor de geest halen, maar misschien dat ik me wel twee keer verremd heb ofzo."

Hamilton denkt zelfs dat hij nog wat sneller had kunnen gaan, maar men speelde het op safe: "We ging niet full mode, maar in plaats daarvan mikten we op het zetten van constante rondetijden. Ik denk daarom dat er misschien nog wat meer in had gezeten, maar aan het einde van de rit waren mijn banden op. Toen ik mijn inlap reed, was iedereen nog bezig met een snelle ronde en toen dacht ik nog 'oh nee, alsjeblieft!'." De 'schade bleef echter beperkt voor de Brit.

Ook interessant:

Ontketende Verstappen heeft Ferrari-drama niet nodig

In de nieuwste RN365 F1-podcast blikken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk terug op de GP van Azerbeidzjan. We bespreken onder andere Ferrari’s drama, de dominantie van Max Verstappen en de porpoising-problemen van Mercedes. Beluister de nieuwe podcast hieronder.

Formule 1 GP Canada 2022 RN365 Nieuwsdossier

43 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Red Bull verrast met aankondiging duizelingwekkende RB17