Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Hamilton en F1 slaan handen ineen en maken samenwerking officieel bekend

De Formule 1 is een samenwerking aangegaan stichting Mission 44 van Lewis Hamilton. De stichting van de zevenvoudig wereldkampioen zet zich in om de sport diverser te maken.

Hamilton Silverstone
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De Formule 1 heeft voorafgaand aan de Grand Prix van Groot-Brittannië van dit weekend aangekondigd dat het Mission 44, de stichting van Lewis Hamilton, officieel gaat steunen. De twee partijen hebben de afgelopen jaren al samengewerkt, maar die samenwerking is nu officieel gemaakt. 

Mission 44 heeft als doel om inclusiviteit en diversiteit in de autosport aan de kaak te stellen en te verbeteren. De Formule 1 wil nu meer bekendheid geven aan het werk van Hamiltons liefdadigheidsinstelling en zo kansen te creëren voor jongeren die te maken hebben met sociale onrechtvaardigheid.

"De afgelopen jaren was het een genoegen om Mission 44 te steunen bij haar inspanningen om onze sport diverser te maken en studenten en jongeren voor het eerst kennis te laten maken met de wereld van F1 en motorsport", aldus Ellen Jones, hoofd van de maatschappelijke tak van de Formule 1. 

"We kijken ernaar uit om met Mission 44 samen te werken in deze nieuwe hoedanigheid en te zien hoeveel deuren we samen kunnen openen om de volgende generatie te inspireren."

In 2023 organiseerden de Formule 1 en Mission 44 'outreachprogramma's' in Silverstone, Austin en Sao Paulo, die een positieve impact hadden op meer dan 150 jongeren. Om te vieren dat hun samenwerking officieel wordt, vindt er tijdens de GP in Silverstone een uniek netwerkevenement plaats. 

Tijdens dit evenement zullen Formula 1 Engineering- en Mission 44 MSc Motorsport Engineering-studenten samenkomen om hun kennis met jongeren te delen. Het is de aftrap van het nieuwe partnerschap van F1.

"Toen Lewis Hamilton drie jaar geleden Mission 44 lanceerde, was dat met de ambitie om een eerlijkere, meer inclusieve toekomst voor jonge mensen over de hele wereld te creëren", aldus Jason Arthur, CEO van Mission 44. "Samen met de Formule 1 kunnen we het bewustzijn en de toegang tot carrièremogelijkheden in de motorsport vergroten, zodat jonge mensen, ongeacht hun achtergrond, kunnen slagen."

"Verandering vereist collectieve actie en we zijn verheugd om onze samenwerking met de Formule 1 uit te breiden om diversiteit in de motorsport te bevorderen", zo sluit Arthur af.

Ook interessant:

Win gouden tickets voor GP België!

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op gouden tickets!

Alle actie live bijwonen op Spa-Francorchamps én deelnemen aan een karting experience in het hart van het circuit?

WORD LID & WIN!

Praat mee!

Viaplay
x
Marko Red Bull-adviseur verklaart stuklopen iconisch partnership