Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Hamilton en Ocon hebben de eerste race er al op zitten in Japan

Terwijl de andere 18 coureurs bezig waren met de mediaverplichtingen op donderdag in Suzuka, hadden Lewis Hamilton en Esteban Ocon nog een andere belangrijke race op de planning staan.

Hamilton Ocon Japan
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Zowel Lewis Hamilton als Esteban Ocon hebben een grote liefde voor RC-racen (oftewel: remote control racen). Dit is een wedstrijd tussen op afstand bestuurbare raceautootjes. Hamilton deed dit graag toen hij nog jong was, Ocon doet het nog steeds.

Op de donderdag in Japan werd er een heuse RC-race gehouden in de pitstraat van het Suzuka Circuit met de twee coureurs. Ze hadden beide een miniatuur Formule-bolide, en op afstand gingen de twee het gevecht met elkaar aan.

"We hebben het een tijdje geleden afgesproken, dat als we hier (in Suzuka) zouden zijn, dat we onze op afstand bestuurbare auto's mee zouden nemen en een race zouden hebben in de pitstraat", legt zevenvoudig wereldkampioen Hamilton uit in de persconferentie op donderdag, ten overstaan van onder andere RacingNews365.

"Het deed me herinneren aan de tijd dat ik kind was in Blue Peter, en het was heel cool want het is iets wat we allemaal delen." Hamilton was ruim dertig jaar geleden te zien in een aflevering van het kinderprogramma 'Blue Peter', waar hij als 7-jarige gefocust was om een RC-race te winnen.

"We hebben allemaal meer met elkaar gemeen dan we waarschijnlijk denken, afgezien van het feit dat we pure racers zijn. Het is ontzettend zeldzaam dat we dit soort dingen kunnen doen", aldus de Brit. Ocon was ondertussen onder de indruk van de racekwaliteiten van Hamilton: "Ik was super onder de indruk want hij heeft het al jaren niet gedaan. Hij was zo van: "begin langzaam", want ik oefen heel veel. En vervolgens gelijk bij het eerste rempunt, slaat hij de spijker op z'n kop."

Wie nu de winnaar is, daar geven de beide coureurs geen duidelijk antwoord op. Maar Lewis geeft wel een hint: "Ik zat er niet veel naast."

Bekijk hieronder de foto's van de RC-race op Suzuka!

			© XPBimages
	© XPBimages
			© XPBimages
	© XPBimages
			© XPBimages
	© XPBimages

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Japan 2023 RN365 Nieuwsdossier

3 reacties

Viaplay

Unibet
x
'Bizar' Albon doet boekje open over rijstijl Verstappen: "Het is bizar"