Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Hamilton erkent meerdere in Russell: "Hij doet het beter"

Het was zeker niet de zaterdag van Lewis Hamilton in Melbourne. Voor de vijfde keer op rij werd hij in de kwalificatie verslagen door teamgenoot George Russell. De Brit erkent nu ook zelf zijn meerdere in Russell.

Hamilton Australia
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

P8, P9 en P11. Dat zijn de startposities van Lewis Hamilton is het Formule 1-jaar 2024. Daar waar het de afgelopen jaren al niet goed ging met Mercedes en Hamilton, lijkt het nu misschien nog wel slechter te gaan. In Australië kwalificeerde hij zich zelfs niet eens voor het laatste deel van de kwalificatie.

"Ik raak er een beetje aan gewend, nu ik al een paar keer ben uitgeschakeld in Q2. Ik heb er niet echt een gevoel bij, al is het zeker niet geweldig", zo zegt de 39-jarige Brit voor de camera van F1 TV. Hamilton kende al geen goede vrijdag met als ultiem dieptepunt P18 in de tweede training.

"Ik weet niet of ik er goed mee omga. Ik ben in ieder geval minder consistent dan George. Hij doet het beter met de auto, want hij heeft mij nu drie keer op rij verslagen in de kwalificatie. Het lijkt erop dat hij veel beter met de auto om kan gaan dan ik dat kan doen", zo legt hij verder uit.

"Ik probeer mijn hoofd boven water te houden en me te blijven realiseren dat het allemaal veel erger kan zijn", zo sluit Hamilton af. De vraag is wat de Brit nog kan uitrichten in de race, omdat hij ook geen fatsoenlijke longrun heeft gereden in de vrije trainingen.

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Australië 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Praat mee!

Viaplay
x
Max "Wolff zei tegen Verstappen: 'Neem Marko mee naar Mercedes'"