Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton geeft update over toekomstplannen in de Formule 1

Lewis Hamilton is van plan om na 2023 nog meerdere jaren in de Formule 1 te blijven. De zevenvoudig wereldkampioen laat daarnaast weten in welke situatie hij vindt dat hij moet stoppen.

Onlangs liet Lewis Hamilton optekenen dat hij na 2023, het jaar dat zijn F1-contract bij Mercedes eindigt, verder wil als coureur in de Formule 1. Hij wil maar al te graag bij de Duitse renstal blijven en wil dat zelfs voor meerdere jaren. De zevenvoudig wereldkampioen is met zijn 37 jaar de op één na oudste coureur van de grid, maar hij heeft naar eigen zeggen nog steeds genoeg kracht en motivatie om zijn carrière in de koningsklasse van de autosport voort te zetten. "Ik ben van plan een meerjarige deal te sluiten met mijn team", vertelt Hamilton aan de media, waaronder RacingNews365 , voorafgaand aan het GP-weekend in Mexico. "Ik weet echter nog niet hoe de komende vijf jaren eruit gaan zien... we werken daar nog steeds aan. Er zijn een hoop geweldige dingen opgezet. Zo heb ik vorige week een filmproductiebedrijf gelanceerd. Maar ik voel me geweldig, zowel fysiek als mentaal."

Hamilton gebrand op achtste wereldtitel

Hamilton doelt dus op een meerjarig contract bij Mercedes, maar op hoeveel jaar precies, dat weet hij niet. Hij weet in ieder geval wel wanneer het tijd is om te stoppen in de Formule 1. "Ieder jaar moet je jezelf afvragen wat je bereid bent te geven, of je evenveel of zelfs meer wil geven dan toen je begon. Ben je bereid al je tijd op te geven om je voor te bereiden en te trainen? Als er ooit een moment komt dat ik alleen maar langzaam rond rijd, dan is dat het moment dat ik hier niet meer thuishoor, ik hier geen plek verdien en ik dus moet stoppen", legt Hamilton uit. "Ik vraag mezelf voortdurend af of ik die offers kan en wil maken en het antwoord is ja. We hebben natuurlijk een kampioenschap dat we terug moeten pakken en ik hou van die missie en die uitdaging met mijn team."

Viaplay
x
Breaking Red Bull gewaarschuwd voor vertrek Verstappen bij aanblijvende onrust