Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Hamilton geeft waarschuwing af aan Verstappen en Norris

Lewis Hamilton pakte tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië zijn eerste overwinning sinds 2021. De Brit hoopt op meer successen voor hij de deur achter zich dichttrekt bij Mercedes.

Hamilton Verstappen GB
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Eindelijk was het weer raak voor Lewis Hamilton op 'zijn' Silverstone. De zevenvoudig wereldkampioen pakte zijn eerste overwinning sinds de Grand Prix van Saoedi-Arabië in 2021 en bracht zijn totaal op 104 zeges. Het tekent de geleidelijke verbetering van Mercedes, want het team begon het seizoen niet in de voorhoede. Het team uit Brackley heeft veel moeite gehad met de technische reglementen die in 2022 werden geïntroduceerd, maar begint nu de aansluiting met Red Bull en McLaren te vinden.

Dat zorgt er dan ook voor dat Hamilton een waarschuwing afgeeft aan zijn naaste concurrenten, op dit moment voornamelijk Max Verstappen en Lando Norris. Met meer upgrades voor de Grand Prix van Hongarije en België hoopt Hamilton dat hij vaker de strijd aan kan gaan en voor meer overwinningen kan vechten.

"We hebben nog een lange weg te gaan, want de auto is momenteel zeker niet de snelste op de grid", vertelt Hamilton tegenover onder meer RacingNews365. "Toch denk ik dat we er dicht bij staan en dat we met de komende updates mogelijk in de positie komen om vaker voor de eerste rij te vechten."

Hamilton verkast na dit seizoen naar Ferrari en wil zijn periode bij Mercedes dan ook positief afsluiten. "Het zag er niet naar uit dat we een race gingen winnen, toen we met een grote achterstand op Red Bull aan het seizoen begonnen. Dat zou zonder deze zege bitterzoet aanvoelen aan het einde van het seizoen. We hebben allemaal samengewerkt en iedereen heeft geweldig werk geleverd om de auto comfortabeler te maken en te veranderen ten opzichte van de basis van vorig jaar. Ik vertrek dus niet met een slecht gevoel, maar met een goed gevoel. Dat was ook ons doel."

Ook interessant:

Moet Verstappen Perez nog wel als Red Bull-teamgenoot willen?

In een weekend dat weer uiterst moeizaam verliep voor Red Bull, was het toch weer Max Verstappen die de kastanjes uit het vuur haalde voor de brigade uit Milton Keynes. En Sergio Perez? Tsja...

Bekijk je de podcast liever op YouTube? Klik dan hier.

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Horner deelt zorgen over hardnekkig Red Bull-probleem