Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Hamilton gewaarschuwd voor Ferrari-overstap: "Anders had hij Verstappen allang verslagen"

Lewis Hamilton kent de slechtste seizoenstart uit zijn Formule 1-carrière, notabene in zijn laatste jaar bij Mercedes. Voormalige racewinnaar in de F1, Thierry Boutsen, gaat in op de situatie van de 39-jarige Brit en blikt vooruit op zijn overstap naar Ferrari.

Hamilton race Japan
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Lewis Hamilton zorgde begin 2024 voor een van de grootste, zo niet dé grootste transfer uit de historie van de Formule 1. Na twaalf jaar bij Mercedes stapt de zevenvoudig wereldkampioen in 2025 over naar Ferrari. Dat zag vrijwel niemand aankomen, maar toch zal hij volgend jaar naast Charles Leclerc bij de Scuderia rijden.

Drievoudig Grand Prix-winnaar Thierry Boutsen reageert op hoe Hamilton presteert in de Mercedes, nu hij al weet dat hij aan het einde van het jaar vertrekt bij de Zilverpijlen. "Ik zie dat hij met al zijn ervaring en zijn leeftijd het iets moeilijker heeft om 100 procent te geven. Misschien rijdt hij maar op 98 procent. Je zag het al tijdens de race in Japan toen hij vroeg of hij George (Russell, red.) voorbij moest laten. Een paar jaar geleden zou hij keihard hebben gevochten om hem voor te blijven", zo vertelt de Belg in gesprek met PlanetF1.

"En als het slechter gaat zoals nu het geval is, dan komt hij in een slechte situatie terecht en geeft hij het gewoon op. Hij geeft Russell een kans om beter te zijn dan hem en om het team te helpen om beter te worden. Hamilton zit niet in de positie of is niet in staat om zo goed te presteren, om wat voor reden dan ook", zo vervolgt Boutsen zijn verhaal.

'Niet meer het geval'

Voor Hamilton resteren er nog 20 races bij Mercedes, voordat hij de overstap maakt naar de Scuderia. Denkt Boutsen dat de 39-jarige Brit het ontbrekende puzzelstukje is voor Ferrari om weer echt voor de constructeurstitel te vechten? "Ik denk dat een coureur een team niet naar de top kan brengen. In de jaren '70, '80 en misschien '90 was dat nog wel mogelijk, maar sindsdien is dat niet meer het geval."

"Anders had hij Verstappen vorig jaar en het jaar daarvoor verslagen en zou hij dit jaar het kampioenschap winnen. Om als coureur Ferrari naar het niveau van Red Bull te brengen, dat zie ik niet gebeuren. Als Ferrari terugkeert naar dat niveau, dan is het omdat ze een auto maken die in staat is om te winnen. En als hij aan het einde van dit jaar bij Ferrari komt, hoeveel tijd heeft hij dan om het team om zich heen te vormen om de auto te bouwen?"

Volgens Boutsen is de overstap van Hamilton naar Ferrari wel een frisse start. "Absoluut, absoluut. Het wordt heel interessant om te zien hoe hij zichzelf nieuw leven inblaast en de winnaarsmentaliteit weer terugkeert", zo sluit Boutsen af.

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Italiaanse media loven 'magische' Verstappen: "Menselijke factor maakt het verschil"