Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Hamilton gewaarschuwd voor Ferrari-overstap: "Nog een lange weg te gaan"

Veel mensen kijken reikhalzend uit naar de overstap van Lewis Hamilton naar Ferrari vanaf 2025. Maar niet iedereen is zo positief over die nieuwe stap van de zevenvoudig wereldkampioen, waaronder oud F1-coureur Hans-Joachim Stuck.

XPB 1212081 Hi Res
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Nog geen week geleden werd bekend dat Lewis Hamilton overstapt van Mercedes naar Ferrari in de Formule 1. En dat terwijl Charles Leclerc de week daarvoor zijn contract met meerdere jaren verlengde bij het Italiaanse team. De vraag is dan ook wie de eerste coureur gaat worden bij de Scuderia. Hamilton is nog nooit tweede coureur geweest en het lijkt ook niet aannemelijk dat hij dat gaat accepteren bij Ferrari.

Er zijn veel positieve geluiden te horen rond de overstap, al ziet voormalig F1-coureur Hans-Joachim Stuck dat Hamilton 'veel te verliezen' heeft, zo zegt hij tegen de Duitse tak van Eurosport. Stuck reed van 1974 tot en met 1979 in de Formule 1 en stond in die jaren twee keer op het podium. Hij reed onder meer voor March, Brabham en Shadow. "Stel dat Leclerc Hamilton verslaat", zo mijmert Stuck. "Dan zou dat een slecht einde van zijn carrière zijn."

'Zichzelf ondergeschikt maken'

"Ik was verrast door het nieuws en moest eraan denken dat verschillende andere grootheden dat al hebben geprobeerd. Hamilton is een bijzondere persoonlijkheid, maar of hij om kan gaan met het Ferrari-systeem, dat is iets waar ik benieuwd naar ben. Daar werkt alles net een beetje anders. Nu moet hij zichzelf ondergeschikt maken en dat is hij zeker niet gewend", zo stelt Stuck. "Als je voor Ferrari hebt gereden, ga je de geschiedenisboeken in. Nog meer dan wanneer je ergens anders zeven keer wereldkampioen zou worden", aldus de Duitser.

De tweevoudig podiumklant in de F1 zegt dat Ferrari net wat anders werkt dan andere teams. "De Scuderia werkt anders dan bijvoorbeeld Red Bull of Mercedes. Je bent daar niet de grote persoonlijkheid die je kunt zijn bij andere raceteams. Ferrari is Italië. De pers is compleet anders, ze pikken elk klein dingetje op, er zijn geen geheimen. Het wordt een compleet nieuwe ervaring voor Hamilton", zo vertelt hij verder.

Hoe ziet Stuck de verhouding tussen de twee nieuwe teamgenoten, Hamilton en Leclerc? "Vergeleken met Leclerc is Hamilton niet meer de jongste en we hebben dit verhaal al vaker gezien. Een coureur verandert van team, dan komt er een jongere coureur die hem het vuur aan de schenen legt. Natuurlijk kan Hamilton zijn achtste titel winnen, maar hij kan ook veel verliezen. Als hij daar (bij Ferrari, red.) zijn achtste titel wint, zou dat een geweldig verhaal zijn. Maar er is nog een lange en vooral moeilijke weg te gaan", zo sluit Stuck af.

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Italië! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Eerste vrije training Formule 1 GP Emilia-Romagna 2024