Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Lewis Hamilton

Hamilton ging de fout in voorafgaand aan winnende inhaalactie Verstappen

Lewis Hamilton had niet de juiste motorstand geselecteerd toen hij de GP van Nederland in de slotfase weer op gang moest brengen. En zo kon Max Verstappen het gat snel dichten.

Verstappen Hamilton Zandvoort
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Toen de Formule 1-coureurs met nog ruim tien ronden te gaan werden losgelaten tijdens de Grand Prix van Nederland, was het Lewis Hamilton die op medium banden aan de leiding ging. Max Verstappen reed achter hem op zachte sloffen en wist de Brit vrijwel meteen voorbij te steken.

Verstappen moest zelfs nog even heel kort van het gas, omdat het gevaar anders bestond dat hij Hamilton al voor de finishlijn voorbij zou gaan. Dat mag volgens de regels niet bij een herstart na de safety car. Het grote snelheidsverschil was mede te verklaren door een fout van Hamilton, die vergat om op tijd de juiste motorstand te selecteren.

Red Bull te snel voor Hamilton

In de bocht voorafgaand aan het rechte stuk, toen Lewis al op het gas ging, zat hij namelijk nog niet in de juiste racemodus. Pas op het rechte stuk selecteerde hij deze, maar toen was het kwaad al geschied. "Ik was laat met het selecteren van mijn racemodus", geeft hij toe aan onder meer RacingNews365.

"Op het rechte stuk zat ik echter wel in de racemodus", benadrukt Hamilton. "Red Bull was gewoon zo snel op het rechte stuk...", aldus de Brit, bij wie radioberichten duidelijk maken dat hij kort voor de herstart door zijn engineer nog werd gewaarschuwd om terug naar de juiste motorstand te gaan. Dat deed hij niet op tijd, waardoor hij de extra pks van de hybride systemen in eerste instantie niet kon gebruiken.

Toen Hamilton op het gas ging op weg naar de Arie Luyendykbocht moest hij er nogmaals aan herinnerd worden en pas toen selecteerde hij de juiste motorstand. Of het uiteindelijk een verschil had gemaakt is nog maar zeer de vraag. Hamilton zakte namelijk nog terug tot de vierde plek. Verstappen zou de Brit dus naar alle waarschijnlijkheid uiteindelijk toch wel voorbij zijn gegaan.

Ook interessant:

Magistrale Verstappen zorgt voor volksfeest in de duinen

Max Verstappen won voor de tweede keer op rij de Grand Prix van Nederland en dat werd natuurlijk uitbundig gevierd door de aanwezige fans. Zandvoort kleurde wederom oranje na een spannende race op het circuit in de duinen. Daarnaast gebeurde er ook genoeg naast het circuit: genoeg om over na te praten met Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk in een gloednieuwe aflevering van de RacingNews365 F1-podcast!

Geniet nog meer van jouw favoriete F1-site zonder advertenties, een exclusieve app én nog veel meer.

Check het snel!
Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Nederland 2022 RN365 Nieuwsdossier

66 reacties

Viaplay
x
Live Perez behoudt overwinning in Singapore ondanks tijdstraf