Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton ging de fout in voorafgaand aan winnende inhaalactie Verstappen

Lewis Hamilton had niet de juiste motorstand geselecteerd toen hij de GP van Nederland in de slotfase weer op gang moest brengen. En zo kon Max Verstappen het gat snel dichten.

Toen de Formule 1-coureurs met nog ruim tien ronden te gaan werden losgelaten tijdens de Grand Prix van Nederland, was het Lewis Hamilton die op medium banden aan de leiding ging. Max Verstappen reed achter hem op zachte sloffen en wist de Brit vrijwel meteen voorbij te steken. Verstappen moest zelfs nog even heel kort van het gas, omdat het gevaar anders bestond dat hij Hamilton al voor de finishlijn voorbij zou gaan. Dat mag volgens de regels niet bij een herstart na de safety car. Het grote snelheidsverschil was mede te verklaren door een fout van Hamilton, die vergat om op tijd de juiste motorstand te selecteren.

Red Bull te snel voor Hamilton

In de bocht voorafgaand aan het rechte stuk, toen Lewis al op het gas ging, zat hij namelijk nog niet in de juiste racemodus. Pas op het rechte stuk selecteerde hij deze, maar toen was het kwaad al geschied. "Ik was laat met het selecteren van mijn racemodus", geeft hij toe aan onder meer RacingNews365 . "Op het rechte stuk zat ik echter wel in de racemodus", benadrukt Hamilton. "Red Bull was gewoon zo snel op het rechte stuk...", aldus de Brit, bij wie radioberichten duidelijk maken dat hij kort voor de herstart door zijn engineer nog werd gewaarschuwd om terug naar de juiste motorstand te gaan. Dat deed hij niet op tijd, waardoor hij de extra pks van de hybride systemen in eerste instantie niet kon gebruiken. Toen Hamilton op het gas ging op weg naar de Arie Luyendykbocht moest hij er nogmaals aan herinnerd worden en pas toen selecteerde hij de juiste motorstand. Of het uiteindelijk een verschil had gemaakt is nog maar zeer de vraag. Hamilton zakte namelijk nog terug tot de vierde plek. Verstappen zou de Brit dus naar alle waarschijnlijkheid uiteindelijk toch wel voorbij zijn gegaan.

Viaplay
x
Verstappen Verstappen geëerd met plekje in uiterst exclusieve wereldlijst