Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Hamilton heeft een boodschap voor Verstappen: "Blijf doen wat je doet"

Max Verstappen en Lewis Hamilton kruisten in 2021 de degens en groeiden uit tot aartsrivalen, maar de laatste twee komen ze elkaar niet tot nauwelijks tegen op de baan. Hamilton is vol lof over de Red Bull-coureur.

Verstappen Hamilton US
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Lewis Hamilton weet hoe het is om te domineren in de Formule 1. Van 2014 tot en met 2020 was hij de beste, op 2016 na. In 2021 nam Max Verstappen het stokje van hem over en inmiddels staat de teller van de Red Bull-coureur op drie wereldtitels. Zijn vierde en vijfde liggen de komende jaren in het verschiet en wie weet hoeveel hij er daarna nog gaat scoren.

In gesprek met FORMULE 1 Magazine wordt de Mercedes-coureur met zeven wereldtitels achter zijn naam gevraagd naar Verstappen. Wat is het eerste wat hem te binnen schiet bij het horen van de naam van de Nederlander? "Blijf doen wat je doet, zou ik dan zeggen. Max doet het geweldig", is zijn boodschap.

Volgens Hamilton zijn er op de baan overeenkomsten tussen de twee kemphanen als hem wordt voor gelegd dat vele mensen zeggen dat hij samen met Max en Fernando Alonso tot de drie beste coureurs in de paddock behoort, met alle drie dezelfde drive om te winnen.

"Ik denk dat Max en Fernando Alonso één ding gemeen hebben met me: we zijn alle drie enorm competitief. We gaan tot het uiterste te bereiken wat we willen. Hoe ze als persoon verder zijn, daarover kan ik weinig zeggen. Ik ken ze alleen uit de Formule 1-wereld, het is niet zo dat ik bijvoorbeeld bij ze over de vloer kom."

Achtste wereldtitel

Hoe dan ook: de achtste titel blijft het doel voor Hamilton. Wat er daarna volgt, dat weet hij niet. "Ik heb nooit gezegd dat een achtste titel het eindpunt zou zijn. En wat er op het racen in de Formule 1 volgt, weet ik niet. Ik voel bij mezelf niet per se het verlangen om daarna nog langer in de Formule 1 actief te blijven, maar zoals ik al eerder zei: zeg nooit 'nooit'."

"Ik kan me niet voorstellen dat ik niet meer rijd en toch nog ergens in een pitbox sta. Dan zou ik namelijk waarschijnlijk denken: 'Ik zou er nog een jaartje aan vast kunnen knopen, dan kan ik nog wel meedoen.' Dus waarschijnlijk is het dan beter een sabbatical te nemen en dan te kijken of ik alsnog terug zou willen komen", zo sluit de Brit af.

Unibet heeft een super stunt! Win 50x jouw inzet bij een zege van Verstappen, Norris of Piastri in België. Welke coureur zal er zegevieren?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training