Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Hamilton heeft Verstappen en Leclerc in zijn vizier: "Hopelijk kan ik me mengen in dat gevecht"

Lewis Hamilton hoopt vurig dat hij zich de komende races kan melden vooraan het veld bij Max Verstappen en Charles Leclerc.

Hamilton Austria
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB Images

Lewis Hamilton heeft het dit jaar lastig. Dat komt vooral door zijn Mercedes-bolide, die in tegenstelling tot de voorgaande jaren (nog) niet op gewenst niveau is. Hij en zijn teamgenoot George Russell zijn al het gehele seizoen in de achtervolging.

Dit weekend hoopt hij dat te veranderen. Het is een bijzonder weekend voor de Brit, die op zondag zijn 300e Grand Prix zal verrijden. Alhoewel. Bijzonder? Zelf wist hij dat niet eens, zo vertelt hij ten overstaan van onder meer RacingNews365.

"Oh daar was ik niet eens van op de hoogte joh! Het maakt geen verschil, ik voel me nog steeds geweldig", glundert de zevenvoudig kampioen, die vervolgens gevraagd wordt wat hij nu zou zeggen tegen zichzelf uit 2007.

"Ik zou een diep gesprek voeren met de Lewis uit 2007. Geniet er van, zou ik zeggen. Maak er het beste van, want als je jonger bent denk je dat je eeuwig zal leven en je alle tijd van de wereld hebben.

Verder zou ik zeggen: maximaliseer elk moment dat je hebt met je familie, met je vrienden. Creëer zo veel mogelijk herinneringen. Dat is het belangrijkste. Stress niet te veel, dat zou ik ook zeggen."

Hamilton komt eraan

In Spanje, Groot-Brittannië en tijdens de kwalificatie in Oostenrijk zagen we hier en daar al even wat voortekenen van een competitief Mercedes, maar vooralsnog moet Lewis het doen met derde plaatsen. Hij hoopt dat daar snel verandering in komt.

"Elk weekend hopen we ons te verbeteren, absoluut. Ik weet niet wat we dit weekend kunnen verwachten. We maken constant wijzigingen aan de bolide, qua aerodynamica en dat soort dingen. Ik hoop dat we iets ontdekken dit weekend en weer wat vooruitgang boeken."

"Over het algemeen is dit de voorgaande jaren een goed raceweekend voor ons geweest bij Mercedes, dus hopelijk is dat dit jaar ook het geval. Ik hoop dat we het gevecht vooraan kunnen joinen. Daar werken we naar toe."

Hamilton benieuwd naar de toekomst

Daar waar het in het eerste deel van het seizoen af en toe van kwaad tot erger ging bij de Silver Arrows, merkt Hamilton dat de stijgende lijn echt is ingezet. In plaats van oplevingen ziet hij dat Mercedes consistent beter presteert.

"Het is heel positief om weer wat consistentie te vinden. Beetje bij beetje voel ik me steeds comfortabeler in de auto en de kant die we qua set-up opgaan. Constant voegen we performance toe. Er gaat nog veel aankomen de komende races, dus daar ben ik heel benieuwd naar."

"Zoals ik al zei: in het laatste raceweekend zaten we maar een paar tienden van de leiders af in de kwalificatie, dus we komen langzaam dichterbij. Op sommige circuits zal het gat misschien wat groter zijn. Ik hoop dat ik me kan mengen in het gevecht vooraan het veld."

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Frankrijk 2022 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Marko zeker: "In GP Australië zien we een andere Verstappen"