Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Lewis Hamilton

Hamilton hekelt groot Mercedes-probleem: "Je ogen vallen uit je kassen"

Het gaat in Monaco wederom niet goed bij Mercedes. Het 'oude' gestuiter heeft plaats gemaakt voor een nieuwe vorm, welke Lewis Hamilton beschrijft als de 'hobbeligste achtbaanrit ooit'. Het is gelijk te zien aan de prestaties van het team.

Hamilton Monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

George Russell en Lewis Hamilton sloten de tweede vrije training voor de GP van Monaco af met respectievelijk de zesde en twaalfde plaats. Een grote tegenvaller, vooral na het upgradepakket van Mercedes in Spanje. Dit pakket resulteerde in minder gestuiter en een beter resultaat: de derde en vijfde plek.

In Monte Carlo is het probleem echter weer terug, al lijkt het deze keer in een andere vorm terug te zijn gekeerd. "Het circuit is hobbeliger dan ooit tevoren", legt Hamilton uit. "Het is waarschijnlijk het hobbeligste circuit waar ik ooit op heb gereden."

De zevenvoudig wereldkampioen legt uit dat het niet precies hetzelfde probleem is als eerst. "Onze auto stuitert erg veel. Het is een ander gestuiter dan we eerder meemaakten. Het is niet aerodynamisch, maar het is gewoon het circuit dat het erger maakt. Het is niet dat we het circuit op een andere manier onder de knie krijgen. Het is gewoon vechten met de auto om een ronde neer te zetten. Holy crap... Ik kan mij niet herinneren dat ik dit eerder heb meegemaakt."

Hamilton hoopt op verbetering in Monaco

Het wordt lastig om met de huidige afstelling van de Mercedes-bolide mee te doen met concurrenten Ferrari en Red Bull, zo moet Hamilton toegeven. "Een snelle ronde neerzetten is lastig, maar ik denk dat we wel een paar verbeteringen hebben gevonden. Als je dan toch een ronde neerzet, dan voelt de grip niet verschrikkelijk."

Fijn is een ander verhaal, zo moet hij toegeven. "Het is gewoon alsof je oogballen uit hun kassen vallen. We hebben wat werk te doen om dat op te lossen. Zoals ik al verwacht had, zijn we niet zo snel als de Ferrari's en de Red Bulls. Voor de McLarens blijven, dat is denk ik ons doel."

Mercedes heeft nog één uur de tijd op zaterdagmiddag om de afstelling te veranderen, alvorens de Formule 1-teams aan de kwalificatie zullen beginnen. Het ziet er, gekeken naar de woorden van Hamilton, nog niet uit alsof alles opgelost kan worden in een dag. "Het stuiteren is anders. Het voelt alsof je 100 keer stuitert op één recht stuk. Ik weet niet hoe het voor de andere teams is, maar het is de hobbeligste achtbaanrit ooit."

Formule 1 GP Monaco 2022 RN365 Nieuwsdossier

35 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
RN365-podcast Direct na de zomerstop weten we of Verstappen kampioen wordt