Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Hamilton: "Hoop dat iedereen het FIA-onderzoek in kan zien"

Lewis Hamilton wacht met spanning op de publicatie van het FIA-onderzoek naar de gebeurtenissen in de slotfase van de Grand Prix van Abu Dhabi.

Hamilton Abu Dhabi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Lewis Hamilton heeft aangegeven te hopen dat iedereen snel het onderzoek van de FIA naar de gebeurtenissen in de Grand Prix van Abu Dhabi in kan zien.

Al snel na die bewuste race werd duidelijk dat de FIA een onderzoek in zou stellen naar het handelen van de wedstrijdleiding. Als onderdeel daarvan werd op 14 februari een bijeenkomst van de F1 Commissie gehouden en slechts enkele dagen later werd duidelijk dat wedstrijdleider Michael Masi vervangen werd door twee nieuwe wedstrijdleiders en er een soort VAR in het leven werd geroepen. Het gaat hierbij om een control room waar buiten het circuit de zaken mee in de gaten gehouden worden.

Het volledige onderzoek wordt naar verluidt gepubliceerd ten tijde van het Grand Prix-openingsweekend in Bahrein (18 t/m 20 maart). Lewis Hamilton gaf reeds aan blij te zijn met de voorgenomen plannen, maar wil nu ook daadwerkelijk dat de daad bij het woord wordt gevoegd.

Hamilton heeft nog niks in kunnen zien

Hij heeft zelf echter nog niks van het onderzoek in kunnen zien, maar hoopt dat iedereen die kans gaat krijgen om een beter beeld te krijgen van de gang van zaken.

"Ik heb nog niks gezien, maar ik denk ook niet dat er al iets gepubliceerd is", aldus Hamilton ten overstaan van onder andere RacingNews365.

"Ik kijk er naar uit de resultaten van dat onderzoek te lezen. Ik hoop dat iedereen dat te zien krijgt om zo beter te begrijpen wat er zich heeft afgespeeld", vervolgt de Mercedes-coureur. "Ik denk dat het belangrijk is om goed door te hebben waar we vandaan komen, om zo op een positieve manier aan de toekomst te bouwen. "

Ook interessant:

Hamilton verdedigt wereldkampioen Verstappen, geliefd circuit blijft tot 2026

Hamilton neemt het na alle heisa omtrent de GP van Abu Dhabi op voor Verstappen en meer zie je hieronder in onze RacingNews365-weekendupdate.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Verstappen terecht kritisch op dominant Red Bull