Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Hamilton kan Verstappen ruiken: "Misschien in Brazilië"

Lewis Hamilton zit de laatste races goed voren, in ieder geval tijdens de races. Het ontbreekt nog aan dat laatste stapje richting de allerhoogste trede op het podium. Kan het in Brazilië misschien gebeuren, net zoals een jaar geleden toen George Russell het daggoud wist te pakken?

Hamilton Mexico
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Lewis Hamilton hinkt op twee gedachten. Het team moet enerzijds nog stappen zetten, maar hij is ook met vertrouwen vanuit Mexico richting Sao Paulo vertrokken: "Het geeft vertrouwen dat onze auto hier de op één na snelste auto was", zo bevestigt hij desgevraagd. "Ik hoopte hier in de race al dat er zich een kans zou aandien om dichterbij Max te komen, maar misschien volgende week."

"Vorig jaar, rond dezelfde periode, gaven we drie tienden toe op Max Verstappen in de kwalificatie, waarna we achter hem tweede werden in de race. We kopiëren dus eigenlijk wat we vorig jaar deden", aldus de zevenvoudig kampioen, daarmee suggererend dat als men vorig jaar in Brazilië had kunnen winnen, dat nu misschien weer kan, 'als men tenminste hetzelfde blijft doen'.

Maar op de lange termijn is dat niet genoeg, weet Hamilton: "We moeten serieus grote veranderingen doorvoeren volgend jaar. Dit jaar namelijk was Red Bull in Bahrein anderhalve seconde sneller dan wij. Het is zaak om een herhaling daarvan in 2024 te voorkomen, maar hopelijk zitten we in de komende paar races nog dichtbij elkaar."

Kansloos acht hij Mercedes en zichzelf dus niet helemaal, maar als hij zijn geld in zou moeten zetten, zou hij toch voor de 'safe bet' gaan: "Dan zet ik dat geld waarschijnlijk in op 18 of 19 overwinningen voor Max Verstappen, met die auto."

Ook interessant:

Verstappen en Perez geven Red Bull ieder op eigen wijze vleugels

De Grand Prix van Mexico was er weer één waar genoeg in zat. Blunders, verrassingen, crashes... Genoeg om over na te praten dus in een kakelverse Formule 1-podcast van RacingNews365.

Formule 1 GP Mexico 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Marko verklaart verstrekkende gevolgen Perez-crash: "Dan zijn we gehandicapt"