Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton laat kampioenschapshoop langzaam varen: "Blij dat het weekend voorbij is"

Lewis Hamilton kon nog net één WK-punt scoren tijdens de Grand Prix van Saoedi-Arabië. Red Bull en Ferrari zijn te sterk voor Mercedes op het moment, iets waar de zevenvoudig wereldkampioen de komende tijd genoegen mee moet nemen.

Na een teleurstellende kwalificatie kwam Lewis Hamilton niet verder dan de vijftiende plaats op de startgrid van de GP van Saoedi-Arabië. Uiteindelijk finishte de Mercedes-coureur op de tiende plaats, wat goed was voor één WK-punt. Voor de microfoon van onder meer RacingNews365 blijft Hamilton na afloop van de race voorzichtig optimistisch, maar laat hij langzaam het kampioenschap van 2022 varen. "De balans was relatief gezien goed, maar we waren gewoon niet zo snel", zo trapt hij af. "De race was best goed op de harde band. Ik kon bijblijven bij George (Russell, red.) en een goede pace rijden, vooral gekeken naar hoe oud mijn banden waren. Ik weet niet of het door de strategie kwam of door de virtual safety car, maar we verloren uiteindelijk heel veel."

Ferrari en Red Bull ijzersterk terwijl Mercedes matig presteert

Hamilton maakt na de eerste twee Grands Prix de balans op. "We vechten niet voor het hoogst haalbare. We zijn te ver weg van de kopposities en we hebben nog veel werk te doen. We zitten er heel ver vanaf. We hebben meer grip en meer vermogen nodig." In de nabije toekomst verwacht de Mercedes-rijder geen enorme inhaalslag ten opzichte van concurrenten Ferrari en Red Bull, die het een stuk beter doen in 2022. "Het is niet zomaar één oplossing. Het zijn er meerdere, maar goed. Ik weet niet hoeveel we last hebben van drag ten opzichte van de rest, maar het voelt als best wel veel." Al met al kan Hamilton niet wachten om weg te gaan uit Saoedi-Arabië. Dat heeft meerdere redenen. "Ik ben blij dat het weekend voorbij is en ik ben blij dat het allemaal veilig is verlopen. Ik kijk er naar uit om hier weg te gaan. Ik wil gewoon naar huis", aldus de Brit. Na de eerste twee races bezet Hamilton de vijfde positie in het wereldkampioenschap van 2022. De Brit heeft 16 WK-punten, wat al een relatief grote achterstand is op WK-leider Charles Leclerc (45 punten) en regerend wereldkampioen Max Verstappen (25 punten).

Viaplay
x
Live Sprintrace Formule 1 GP China 2024