Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Hamilton lovend over Verstappen: "Max doet het uitstekend"

Zeg je rivaliteit, dan zeg je Lewis Hamilton en Max Verstappen. De twee kemphanen vochten al veel robbertjes uit op de baan, maar dat betekent niet dat er geen onderling respect bestaat.

Hamilton Japan
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Van 2015 tot en met 2017 noemde Lewis Hamilton de jonge Max Verstappen nog weleens 'this guy' op de radio, maar een tijdje later ontstond er een grote rivaliteit. Dat kwam tot een kookpunt in de felle titelstrijd van 2021, waar Verstappen er na flink wat clashes uiteindelijk met de eer vandoor ging in Abu Dhabi. Toch spreken beide heren regelmatig lovend over elkaar, zo ook nu.

"Max doet het momenteel uitstekend bij Red Bull", is Hamilton respectvol in gesprek met Blick. "Het enige wat ik daar verder over kan zeggen, is dat hij moet blijven doen wat hij nu doet. Max, Fernando Alonso en ik zijn vaak competitief en gaan het verst om onze doelen te bereiken. Ik heb alleen geen idee wat hun persoonlijkheden zijn, omdat ik nog nooit bij hen in de woonkamer heb gezeten."

Hamilton: "Ik zie veel paralellen tussen de jonge coureurs en de jonge Lewis"

Hamilton is het niet eens met de suggestie dat Verstappen, Alonso en hij op een ander niveau acteren. "Dat zou ik nooit durven zeggen. Alle coureurs uit de Formule 1 verrichten goed werk, alleen hebben ze allemaal verschillende uitdagingen en voorwaarden. Persoonlijk is het voor mij mooi om te zien dat er veel parallellen zijn tussen de jonge coureurs van nu en de jonge Lewis."

Maar wat was er dan anders aan Hamilton toen hij in 2007 debuteerde in de koningsklasse? "In mijn eerste jaar was ik 22. Ik was eigenlijk nog een kind en zat niet zo lekker in mijn vel. Je bent dan op zoek naar je persoonlijkheid. Nu ben ik veel gelukkiger dan toen, ook omdat ik weet wie ik ben. Ik ken mijn doelen buiten het circuit en durf te zeggen dat ik veel dingen goed heb gedaan. Ik geniet intens van wat ik mag doen."

Ook interessant:

Verstappen wordt in stijl drievoudig wereldkampioen Formule 1

Voor de gelegenheid sluit iemand die ook op de loonlijst van Red Bull Racing staat, aan: simcoureur Rudy van Buren! Hij wordt geflankeerd door de bekende namen Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk.

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

34 reacties

Viaplay

Unibet
x
Interview F1-teams komen massaal met statement na onderzoek naar Wolff