Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Lewis Hamilton

Hamilton: "Mercedes heeft nog geen enkele vooruitgang geboekt"

Mercedes is nog geen steek verder dan anderhalve maand geleden, zo oordeelde Lewis Hamilton tijdens het Grand Prix-weekend in Australië.

Hamilton Australia
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Lewis Hamilton kwalificeerde zich in Australië als zesde, maar zag de op papier snellere Carlos Sainz en Fernando Alonso geen representatieve tijd neerzetten. Toch wist de Brit het tot Q3 te schoppen en dat was beter dan in Saoedi-Arabië, toen hij Q2 niet eens haalde. Gevraagd of hij en zijn team een stap hebben gezet, is de zevenvoudig kampioen heel duidelijk.

"Nee, nee. We hebben nog geen enkele vooruitgang geboekt. Ik weet niet wat er aan zit te komen, maar ik ben heel, heel erg hoopvol. Ik weet dat iedereen heel, heel hard aan het werk is, maar we hebben nu drie races gehad en we hebben nog geen progressie gemaakt."

Oplossing in Imola?

In Imola, over twee weken, hoopt Hamilton dat er een oplossing wordt gevonden, maar momenteel zit er nog niets in de pijplijn, geeft hij toe. "Ik hoop dat we deze week zoveel mogelijk informatie kunnen verzamelen tijdens de race, zodat we hopelijk een oplossing kunnen vinden voorafgaand aan de volgende race.

Gevraagd of hij ontevreden is over de progressie, laat hij merken van niet. "Er is nog niet veel tijd overheen gegaan. Het duurt lang om dingen te maken. Er is op dit moment ook niet iets om enthousiast van te worden. Ik zou willen dat ik optimistisch kon zijn en zou kunnen roepen dat er de komende race iets beters aankomt, maar momenteel is dat niet het geval."

Formule 1 GP Australië 2022 RN365 Nieuwsdossier

10 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull