Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Lewis Hamilton

Hamilton heeft geen problemen met Verstappen na Abu Dhabi '21: "Hij deed wat hij moest doen"

Lewis Hamilton begrijpt heel goed dat Max Verstappen er vorig jaar op het asfalt alles aan heeft gedaan om de wereldtitel te veroveren. Naast het circuit is er volgens de Mercedes-coureur echter geen eerlijke mate van wederzijds respect.

Hamilton Singapore
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Lewis Hamilton heeft geen 'issues' met Max Verstappen, maar van een hechte band is na de gebeurtenissen tijdens het Formule 1-seizoen van 2021 zeker geen sprake. De Mercedes-coureur vindt dat er niet genoeg wederzijds respect is en wijst daarbij vooral naar zijn titelconcurrent van vorig jaar. Hij wijst zijn leeftijd aan als een factor hierin.

De gebeurtenissen in Abu Dhabi vorig jaar begrijpt Hamilton echter volledig, zo legt hij uit in gesprek met Sky Italia. "Hij heeft gedaan wat hij moest doen, dus ik heb geen problemen met Max. Ik had hetzelfde gedaan in zijn situatie", zegt hij, doelend op de slotfase van de beslissende race.

"Verder is het misschien buiten de auto zo dat er niet dezelfde mate van respect werd gegeven. Het respect is niet altijd wederzijds geweest. Dat komt door de leeftijd en dat komt met ouder worden. Ik zal dat nooit tegen iemand gebruiken en hij doet het nu verder geweldig. Hij heeft verreweg de snelste auto en hij doet het er heel erg goed mee. Ik hoop dat we op een gegeven moment weer de strijd aan kunnen gaan."

Hamilton vergelijkt klap na Abu Dhabi 2021 met een trauma

Het verliezen van de GP van Abu Dhabi in 2021, en dus de titelstrijd, doet nog altijd pijn bij Hamilton. "Maar dat heeft iedereen in dit soort gevallen. Als je een traumatische ervaring hebt meegemaakt, als iemand een dierbaar persoon is verloren of als je relatie eindigt. Je voelt een trauma en dat kan dingen triggeren."

"Naast mijn familie hou ik het meest van racen. Het was toentertijd echt een heel, heel hartverscheurend moment." De zevenvoudig kampioen vergelijkt het verliezen van afgelopen kampioenschap met de verloren titelstrijd in 2007 en het verliezen van de GP van China aan het einde dat jaar. "Dat zal altijd een litteken achterlaten."

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

57 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Lewis Hamilton voelt zich aangevallen door Verstappen: "Heeft te maken met mijn succes"