Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Hamilton ten einde raad na nieuwe Mercedes-klap

Lewis Hamilton werd in Q2 uitgeschakeld tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Australië. De Brit weet waar het aan ligt, maar staat toch verbouwereerd voor de camera's.

Hamilton Australia
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Lewis Hamilton stond op vrijdag al vrij moedeloos de pers te woord en een dag later werd daar een nieuw hoofdstuk aan toegevoegd. In de derde vrije training voor de Grand Prix van Australië zaten de Mercedessen er wel aardig bij, maar Hamilton moest het in de kwalificatie met de elfde plaats doen. Teamgenoot George Russell stootte wel door naar Q3, dus waar lag het aan bij Hamilton?

"De wind en de auto was aan het stuiteren", vertelt Hamilton bij Viaplay. "Om de één of andere reden is het als we aan de kwalificatie beginnen ontzettend moeilijk om door Q1 te komen. Ik lag er al bijna uit in Q1. We missen wat en ik weet wat het is, maar ik sta nu net voor een Williams. We zouden niet op deze positie moeten staan."

Hamilton was juist optimistisch na de derde vrije training. "Die sessie was positief, maar we kregen het uiteindelijk toch niet voor elkaar. Ik heb ook geen longrun gedaan, dus ik kan niets positiefs naar de race meenemen. Het is een nieuwe dag en we gaan zien hoe het uitpakt. Ik ga mijn uiterste best doen."

De zevenvoudig wereldkampioen stelt tegenover onder meer RacingNews365 dat de W15 ontzettend gevoelig is voor de wind. "De wind werd weer sterker en de auto is dan zeer gevoelig. Ik heb al drie jaar hetzelfde gevoel. Er zijn af en toe wat pieken waardoor je 's ochtends denkt dat het goed zal gaan, maar dat verdwijnt dan weer. Er moet in elk geval nog veel werk verricht worden door het gehele team."

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Australië 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Marko houdt rekening met vervelende 'verrassing' voor Max in China