Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Hamilton moet vrezen voor Schumacher-scenario: "Die werd ook goed op zijn plek gezet"

Lewis Hamilton verkast in 2025 naar Ferrari en daarmee ontstaat de specifieke situatie. Een zevenvoudig wereldkampioen tekent op zijn oude dag bij een rivaliserend team en wordt daar teamgenoot van een jonge hond die tegen de piek van zijn carrière aanzit. We zagen het eerder, toch?

XPB 1245489 Hi Res
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het is niet voor het eerst dat een zevenvoudig wereldkampioen een contract bij een rivaliserend team tekent om daar zijn achtste wereldkampioenschap binnen te slepen. In 2010 tekende Michael Schumacher een contract bij Mercedes, waar hij de jacht op een achtste wereldtitel opende. Dat ging echter niet van een leien dakje.

De Mercedes W01 en zijn opvolgers waren simpelweg niet opgewassen tegen de concurrentie. Dat was overigens niet Schumachers enige probleem: de ervaren coureur kreeg toch wel met enige regelmaat billenkoek van zijn jongere, gedreven teamgenoot Nico Rosberg.

Lewis Hamilton zou te maken kunnen krijgen met een dergelijk scenario, stelt voormalig F1-coureur en kenner van de sport Marc Surer. De Zwitser denkt dat de rondetijden van Hamiltons toekomstige teamgenoot Charles Leclerc sneller gaan zijn dan die van de Brit. "Leclerc is een groot probleem voor Hamilton. Waarom? Omdat Leclerc sneller zal zijn", zegt Surer standvast tegenover Formula1.de.

"Iedere andere uitkomst zal met verbazen", vervolgt Surer. "Dit alles doet me denken aan het moment dat Michael Schumacher bij Mercedes terugkeerde op de grid. Nico Rosberg zette hem goed op zijn plaats destijds. Lewis kan zo maar eens hetzelfde overkomen. Hij neemt een groot risico met zijn overstap naar Ferrari."

'Het geld is niet relevant. Het gaat om dat rode pak.'

Wat de drijfveer is achter Hamiltons vertrek? Geld in ieder geval niet, aldus Surer. "Het is puur de coureur Lewis Hamilton die dit wil doen. Geld is geen doorslaggevende factor." Ook Mercedes-teambaas Toto Wolff liet zich in de media meermaals uit over de beslissing van zijn coureur. Wolff zegt de keuze "te begrijpen" omdat het de droom van veel coureurs is om ooit "in een rode overal te racen."

Hoewel Hamilton in de ogen van velen al dagelijks spaghetti eet en espresso drinkt, heeft de Brit nog een volledig seizoen met Mercedes uit te zingen. Iets dat taai wordt, volgens Surer. "Mercedes gaat nu volledig om Russell draaien. Wil je het op kunnen nemen tegen Max Verstappen, moet je je op één coureur focussen. Dat zal niet makkelijk zijn, want je kunt een zevenvoudig wereldkampioen geen spullen van B-kwaliteit geven", zegt sluit hij af.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Papa Perez "Verstappen en Checo zijn twee tijgers!"