Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 Grand Prix Duitsland 2018

Hamilton na zeven overwinningen: "Nog nooit zo'n goede seizoensstart gehad"

Lewis Hamilton laat dit seizoen vooralsnog geen spaan heel van zijn concurrentie. Hij won dit seizoen vooralsnog zeven van de eerste tien races en belandde slechts één keer naast het podium. In de aanloop naar de Grand Prix van Duitsland blikte de Engelsman terug op zijn uiterst succesvolle seizoensstart.

Hamilton zege Silverstone
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Door toedoen van een enigszins gelukkig getimede safety car, wist Lewis Hamilton in Groot-Brittannië zonder veel tegenstand zijn zevende Grand Prix-overwinning van het seizoen binnen te slepen. Door die overwinning gaat de Engelsman met een voorsprong van 39 punten fier aan kop in het kampioenschap. Hamilton is van mening dat het zijn beste start van een seizoen ooit is.

"Alleen de start van mijn allereerste seizoen in de Formule 1 was vergelijkbaar met de start die ik dit seizoen beleef", vertelt de vijfvoudig wereldkampioen ten overstaande van onder andere RacingNews365. "Toen stond ik mijn eerste negen races op rij op het podium, maar sindsdien ben ik nog nooit zo sterk aan een Formule 1-seizoen begonnen."

"Laatst dacht ik terug aan mijn periode bij McLaren. Toen kende ik maximaal vijf overwinningen tijdens een heel seizoen. Gedurende mijn laatste jaren bij Mercedes won ik er tijdens mijn beste seizoen elf. Maar zeven overwinningen in de eerste seizoenshelft? Nee, ik had echt nooit verwacht dat ik dat zou presteren. Wat dat betreft wijkt het huidige seizoen af van mijn voorgaande jaren", meent de Engelsman.

Hamilton claimt geen enkel probleem te hebben om zijn focus vast te blijven houden, ook al beschikt hij over een riante voorsprong in het kampioenschap: "Het is heel makkelijk. Mijn aanpak is en blijft hetzelfde. Ik benader iedere race op zich. Een race per keer, elke keer weer. Bovendien ontdekken we elke race verbeterpunten waar we aan moeten werken."

"Zo was de kwalificatie op Silverstone bijvoorbeeld alles behalve optimaal. De komende races zullen door de hitte zeker een uitdaging worden, want we weten allemaal wat er in Oostenrijk gebeurde", aldus de kampioenschapsleider.

Met medewerking van Joe van Burik.

Voorspel en win

Wie wint de GP van Duitsland 2019?

Speel mee en win een Max Verstappen cap!

Speel mee

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

4 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
RN365 F1-podcast Ruwe diamant Verstappen blijft groeien en verbazen