Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Hamilton op de bres voor Red Bull om 'innovatie'

De donderdag van de Formule 1 Grand Prix van de Verenigde Staten stond in het teken van Red Bull dat toegaf een trucje op de auto te hebben om de rijhoogte vanuit de cockpit aan te passen. Vals spel? Red Bull krijgt steun uit onverwachte hoek, namelijk van Lewis Hamilton.

XPB 1309533 Hi Res
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Red Bull heeft de RB20 aangepast nadat de FIA aangaf dat er een team was dat op een ongeoorloofde manier de rijhoogte kon aanpassen ter hoogte van de T-tray. Red Bull gaf toe dat bewuste team te zijn en dus rees de vraag: heeft Red Bull vals gespeeld, of op zijn minst tegen de geest van de regels in gehandeld?

In een antwoord op die vraag wordt Red Bull opvallend genoeg verdedigd door niemand minder dan Lewis Hamilton. Als Sky Sports F1 hem vraagt hoe hij over de situatie denkt, toont hij zich opvallend mild.

"In onze sport draait het om innovatie. Red Bull loopt daarin voorop en ze innoveren voortdurend. Uiteindelijk kijken alle teams naar manieren om de bestaande regels in hun eigen voordeel te interpreteren en er zo het maximale uit te halen, ook al gaat het daarbij soms een klein beetje over het randje."

Hamilton is overigens wel van mening dat, nu het ontdekt is, er naar gehandeld moet worden: "De FIA zal mee moeten bewegen en dit soort zaken beter moeten controleren, maar aan het einde van de rit heeft Red Bull het het beste gedaan."

"God weet hoe lang dit al op de auto zat en ze wonnen kampioenschappen. Misschien stopt dat nu, al denk ik niet dat dit ene ding Red Bull zal afremmen. En ja, het is aan de rest om vooral ook te blijven innoveren en te leiden in plaats van in de achtervolging te moeten."

Ook interessant:

De Grand Prix van de Verenigde Staten wordt cruciaal voor Max Verstappen en Red Bull, vooral wegens een langverwachte update. Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk bespreken het in een kakelverse RacingNews365 Formule 1-podcast!

Nu de herfststop voorbij is, wordt dit weekend de GP van de Verenigde Staten verreden. Als Max Verstappen of een andere favoriet dit weekend wint in Austin, betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Trucje Verstappen verklaart opzienbarend Red Bull-trucje