Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Hamilton oppert mogelijke oplossing voor 'makkelijke' GP Monaco

Lewis Hamilton kwam als zevende over de streep in de Grand Prix van Monaco. Het was ongetwijfeld niet het resultaat waar hij op had gehoopt na een sterke vrijdag, maar de Brit houdt de moed erin. Hamilton oppert ook een oplossing om de race interessanter te maken.

Hamilton race Monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Vrijdag en zaterdagochtend leek het erop dat Lewis Hamilton een podiumkandidaat was in Monaco. De Brit noteerde snelle tijden, maar moest het in de kwalificatie toch weer met een magere zevende plaats doen. Een dag later was een opmars niet mogelijk op het krappe stratencircuit, maar Hamilton blijft optimistisch voor de komende races. Mercedes zet stappen, stelt hij.

"Ik geef alles wat ik in me heb voor het team, elk weekend weer", vertelt Hamilton tegenover onder meer RacingNews365. "Ik ben zo blij dat het team updates meebrengt, want de afgelopen drie races hadden we constant updates. George Russell reed dit weekend ook weer met een update waar we positief over waren en die ik tijdens de volgende race krijg. Hopelijk krijgen we de komende races meer updates en kunnen we blijven pushen om het gat te dichten."

Dat verandert echter niets meer aan de uitkomst in Monaco. Hamilton had het niet echt naar zijn zin tijdens de race. "Het was vrij makkelijk, want we reden seconden langzamer dan normaal. Ik wist dat we sowieso een lange stint tegemoet zouden gaan, maar ik wilde op de harde band starten. Ik voelde dat er iets zou gebeuren bij de start. Ik weet ook dat dat normaal gesproken een ideaal moment was om naar de harde band te switchen, maar ik denk dat met deze snelheid elke band het gered had."

De zevenvoudig wereldkampioen kan zich tot slot voorstellen dat fans het saai vonden. "Ik weet niet hoe het was om te kijken, maar ik kan me voorstellen dat fans in slaap zijn gevallen. Onze banden kunnen het een hele race vol houden, dus we moeten manieren vinden om het leuker te maken. Misschien verplicht drie pitstops maken?"

Praat mee!

Viaplay
x
Tijdschema Formule 1 GP Spanje 2024