Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton: "Puntenaftrek na crash met Verstappen zou eerlijk zijn"

Lewis Hamilton heeft er geen problemen mee als de stewards na een titelbeslissend incident punten afnemen van Max Verstappen of hemzelf. Toch hoopt hij dat het daar niet op aan hoeft te komen.

In aanloop naar het laatste raceweekend van het jaar waarschuwde FIA-wedstrijdleider Michael Masi de twee titelconcurrenten voor een titelbeslissende crash. Met nog een wedstrijd te gaan staan de twee namelijk gelijk in punten. Een uitvalbeurt van de andere coureur (of in het geval van Verstappen eventueel een uitvalbeurt van allebei) de coureurs, zou dus de doorslag geven in de titelstrijd. Om ervoor te zorgen dat er fair wordt gestreden, liet Masi weten dat de stewards WK-punten af mogen trekken in het geval er onsportief wordt geracet. Een waarschuwing die ook Verstappen hoorde, al lijkt hij zich er niet druk om te maken. Die regel bestaat immers altijd al, alleen werd hij nu nog even benadrukt. "Ik weet wat er in de regels staat dus ik hoef er niet aan herinnerd worden. Het is niets nieuws, er is niets toegevoegd, dus wat mij betreft voegen ze het elke week toe aan de notities", aldus de Nederlander tegenover onder meer RacingNews365 tijdens de persconferentie voorafgaand aan het raceweekend.

Hamilton zou er mee kunnen leven

Als aan de andere titelkandidaat, Hamilton, dezelfde vraag wordt voorgelegd, zegt hij wel te kunnen leven met een titel die beslist wordt door een puntenaftrek. "Het is in het verleden gebeurd en ik ben er zeker van dat de stewards dit keer ook voorbereidingen hebben getroffen. Dat is fair als ze dat zouden doen." Tegelijkertijd hoopt de zevenvoudig wereldkampioen dat het niet zo ver hoeft te komen. "Hopelijk hoeft het niet gebruikt te worden, hebben we een mooie race en gaan we daarna weer verder. Ik ben hier om te winnen en ik wil de stewards niet zien, ik moet gewoon mijn werk doen", aldus Lewis.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"