Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton reageert op uitgestelde juwelenregel: 'Is voor nu geen probleem'

De 'juwelenregel' in de Formule 1 is in Monaco toch nog even uitgesteld. Lewis Hamilton krijgt hierdoor tijdens het GP-weekend in Monaco geen straf. De Mercedes-coureur wil er geen tijd en energie meer in steken.

Lewis Hamilton zal tijdens de Grand Prix van Monaco nog geen straf krijgen voor het dragen van enkele sieraden, al legt de Brit wel uit dat hij maatregelen neemt. De 'juwelenregel' in de Formule 1 worden toch nog uitgesteld. Hamilton krijg in Monte Carlo dus nog geen straf voor het dragen van zijn neuspiercing. Het is zeker niet de eerste keer dat er gepraat werd over het dragen van sieraden in de F1. De Mercedes-coureur is er wel klaar mee, zo laat hij weten voor de microfoon van onder meer RacingNews365. "Eerlijk gezegd voelt het alsof er veel te veel tijd en energie wordt besteed hieraan."

Hamilton houdt neusring vooralsnog in

In Monte Carlo verandert er op het moment niets voor Hamilton. Hij heeft dan ook weinig toe te voegen aan zijn eerdere uitspraken over de FIA-regels. "Ik heb alles wat ik moest zeggen al uitgesproken tijdens de vorige race. Het is nu niet waar mijn focus ligt, dit weekend." De zevenvoudig wereldkampioen probeert zo veel mogelijk gehoor te geven aan de FIA, maar racet niet zonder een aantal piercings. Hier krijgt hij nog geen straf voor. "Ik doe mijn studs elke keer uit als ik de auto in stap en dit zal ik blijven doen. En ja, de neuspiercing is op dit moment geen probleem", aldus Hamilton.

Viaplay
x
LIVE Reacties na zeer dominante zege Verstappen in Bahrein