Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Lewis Hamilton

Hamilton reageert op uitgestelde juwelenregel: 'Is voor nu geen probleem'

De 'juwelenregel' in de Formule 1 is in Monaco toch nog even uitgesteld. Lewis Hamilton krijgt hierdoor tijdens het GP-weekend in Monaco geen straf. De Mercedes-coureur wil er geen tijd en energie meer in steken.

Lewis Hamilton
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Lewis Hamilton zal tijdens de Grand Prix van Monaco nog geen straf krijgen voor het dragen van enkele sieraden, al legt de Brit wel uit dat hij maatregelen neemt. De 'juwelenregel' in de Formule 1 worden toch nog uitgesteld. Hamilton krijg in Monte Carlo dus nog geen straf voor het dragen van zijn neuspiercing.

Het is zeker niet de eerste keer dat er gepraat werd over het dragen van sieraden in de F1. De Mercedes-coureur is er wel klaar mee, zo laat hij weten voor de microfoon van onder meer RacingNews365. "Eerlijk gezegd voelt het alsof er veel te veel tijd en energie wordt besteed hieraan."

Hamilton houdt neusring vooralsnog in

In Monte Carlo verandert er op het moment niets voor Hamilton. Hij heeft dan ook weinig toe te voegen aan zijn eerdere uitspraken over de FIA-regels. "Ik heb alles wat ik moest zeggen al uitgesproken tijdens de vorige race. Het is nu niet waar mijn focus ligt, dit weekend."

De zevenvoudig wereldkampioen probeert zo veel mogelijk gehoor te geven aan de FIA, maar racet niet zonder een aantal piercings. Hier krijgt hij nog geen straf voor. "Ik doe mijn studs elke keer uit als ik de auto in stap en dit zal ik blijven doen. En ja, de neuspiercing is op dit moment geen probleem", aldus Hamilton.

Ook interessant:

Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull

In de nieuwste Formule 1-podcast blikken Ruud Dimmers, Tom Coronel en host Joris Mosterdijk terug op de GP van Spanje. Max Verstappen won, maar het ging niet vanzelf. Verder kijken ze naar de problemen van Ferrari, de comeback van Hamilton, vooruit naar de GP van Monaco en nog veel meer. Beluister 'm hieronder!

Formule 1 GP Monaco 2022 RN365 Nieuwsdossier

15 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Red Bull verrast met aankondiging duizelingwekkende RB17