Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Hamilton reageert op racismerel rondom Piquet en Red Bull-coureur: "Genoeg is genoeg"

De afgelopen dagen staan in het teken van de Formule 1-wereld die zich fel uitspreekt tegen racisme. Lewis Hamilton vecht hier al zijn hele carrière voor en heeft een duidelijke boodschap na de zoveelste racistische uitlating in de sport: genoeg is genoeg.

Hamilton Canada
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Na racistische uitlatingen van onder meer Nelson Piquet en Juri Vips werd er in de Formule 1 duidelijk gemaakt dat er geen plek is voor dergelijk gedrag. Piquet is niet langer meer welkom in de paddock, Vips is uit de opleiding van Red Bull gezet en alle Formule 1-coureurs schaarden zich achter Lewis Hamilton in de strijd tegen racisme.

De Mercedes-coureur is blij met de reacties uit de paddock. "Ik ben enorm dankbaar voor iedereen die zo supportive is. Binnen de sport en vooral bij de coureurs: het is alweer twee jaar geleden dat wij knielden en natuurlijk staan wij nog steeds voor een aantal uitdagingen", zegt hij voor de microfoon van onder meer RacingNews365.

"Ik zit aan de ontvangende kant van racisme en kritiek en al die negativiteit. Discriminatie is niet echt nieuw voor mij, maar het gaat niet om de uitspraken van één persoon, maar om het grotere plaatje. Ik begrijp niet waarom we deze oudere stemmen nog een platform geven", aldus Hamilton, doelend op de uitspraken van Piquet en Bernie Ecclestone.

Hamilton roept op tot actie

Het is voor Hamilton belangrijk dat er ook echt actie wordt ondernomen bij racistische uitlatingen. Volgens de Mercedes-coureur is het eenvoudig om correct te reageren na een dergelijk incident. "iedereens PR heeft al een tekst klaarliggen voor wat crisismanagement. Het is niet genoeg, het gaat nu om écht actie ondernemen."

"We moeten echt iets gaan doen. De Formule 1, de media: we moeten ze geen platform meer geven. Deze oude stemmen, of het nou bewust of onbewust was... ze vinden niet dat ik in de sport thuishoor of dat vrouwen hier thuishoren. Discriminatie is niet iets wat wij moeten promoten en een platform moeten geven wat zorgt voor verdeling."

Hamilton wil juist zorgen voor het tegenovergestelde. "We moeten mensen samenbrengen en de opmerkingen van deze personen helpen daar niet bij. Er is de laatste tijd geen dag voorbij gegaan zonder dat iemand van de ouderen, die niet meer relevant zijn, iets negatiefs heeft geprobeerd te zeggen en mij probeert neer te halen."

Hamilton: 'Micro-agressie moet stoppen'

Niet alleen vanuit de oude garde kwamen de afgelopen dagen racistische uitlatingen naar buiten. Juri Vips verloor zijn positie binnen Red Bull nadat hij zich op sociale media racistisch uitliet. Toen Hamilton naar het voorval werd gevraagd, reageerde hij helder: "Er is nog steeds racisme in de wereld."

"Je ziet het nog steeds op de sociale media. Deze micro-agressies blijven doorgaan en genoeg is genoeg. Niemand moet racisme zomaar afwimpelen. Het moet voor mij om af te wimpelen zijn."

Ook interessant:

Na de zomerstop weten we of Verstappen kampioen wordt

Red Bull heeft momenteel de wind in de zeilen met zes Grand Prix-overwinningen op rij. Is daarmee de spanning uit het kampioenschap omdat de Oostenrijkse brigade afkoerst op weer een wereldtitel, of toch niet? Ruud Dimmers, Tom Coronel en Joris Mosterdijk vellen hun oordeel.

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Groot-Brittannië 2022 RN365 Nieuwsdossier

33 reacties

Viaplay

Unibet
x
Nieuwe Hamilton? Reuzenstap richting F1? Een indrukwekkende debuut!