Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Hamilton reageert op saga rond familie Wolff: "Onacceptabel"

Lewis Hamilton is voorafgaand aan het FIA-gala in Bakoe ingegaan op de soap die rond Toto en Susie Wolff is ontstaan. De Brit vindt de gang van zaken en het ingetrokken onderzoek onacceptabel.

Hamilton Wolff
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Lewis Hamilton is aanwezig in Bakoe om het FIA-prijzengala bij te wonen, maar binnen Mercedes gaat het de afgelopen week eigenlijk alleen maar over het inmiddels gestopte onderzoek naar teambaas Toto Wolff en zijn vrouw Susie Wolff. De FIA kondigde na een publicatie in een businessmagazine aan een mogelijke belangenverstrengeling te gaan onderzoeken. Toto zou onder andere door Susie, de baas van de F1 Academy en daardoor actief bij de Formule 1, toegang hebben tot vertrouwelijke informatie, waar F1-teams weer over geklaagd zouden hebben.

Diezelfde teams waren er na de aankondiging als de kippen bij om aan te geven dat zij niets met het voorval te maken hadden. De FIA stelde een dag later dat er geen onderzoek meer liep en het systeem bij de Formule 1 robuust genoeg is om lekken te voorkomen. Hamilton reageert verbolgen voorafgaand aan het FIA-gala.

"Het was een uitdagende week", vertelt Hamilton. "Ik denk zelfs een teleurstellende week, omdat het bestuursorgaan van onze sport de integriteit van één van de beste vrouwelijke leiders ooit in twijfel heeft getrokken. Ze hebben Susie niets gevraagd en geen bewijs kunnen geven. Het is onacceptabel dat ze aan het einde alleen sorry hebben gezegd."

De Brit wijst naar een aantal individuen. "We hebben veel geweldige mensen in deze sport die geweldig werk doen. Er wordt constant gestreden om de diversiteit in onze sport te verbeteren. Maar het lijkt erop dat bepaalde leiders van de FIA ons tegenhouden als we stappen voorwaarts proberen te zetten. Dat moet echt veranderen."

Mis geen seconde van het nieuwe F1-seizoen! Zet met een druk op de knop de F1-kalender in jouw telefoon.

Download nu de F1-kalender
Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

23 reacties

Viaplay
Pos. Coureur Punten
Pos. Team Punten
Volledige stand
x
LIVE Reacties na ijzersterke laatste testdag Verstappen