Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Hamilton steekt hand in eigen boezem: "Ik was het hele weekend shit"

Lewis Hamilton kwam als vierde over de streep in Oostenrijk. De Brit is na afloop allesbehalve tevreden over zijn eigen prestatie.

Hamilton Austria
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Lewis Hamilton liep het gehele Grand Prix-weekend in Oostenrijk met zijn ziel onder zijn arm rond. De W15 werkte niet naar wens, maar uiteindelijk kwam de Brit wel als vierde over de streep. Teamgenoot George Russell profiteerde echter optimaal van de touché tussen Max Verstappen en Lando Norris en trok de overwinning naar zich toe. Hamilton steekt de hand in eigen boezem als het over zijn race gaat.

"Deze race was behoorlijk schokkend", stelt Hamilton bij Sky Sports. "Ik ben wel erg blij voor het team, want ze hebben heel hard gewerkt om zo'n resultaat te kunnen behalen. Daarom wil ik George en het team van harte feliciteren, want ze hebben het verdiend. Ik was alleen het hele weekend shit. Ik heb het zeker geprobeerd, maar ik was langzaam."

Hamilton vraagt zich tegenover onder meer RacingNews365 wel af of hij schade opliep bij de start. De Brit schoot even buiten de baan in een gevecht met Carlos Sainz. "We hebben kostbare punten gescoord. Ik weet het niet zeker, maar ik denk dat ik schade had na de eerste bocht. Mijn vloer viel uit elkaar, maar ik weet niet waar we de schade hebben opgelopen. Je ziet dat George het in ieder geval goed doet. Hij heeft een race gewonnen, dat is zeer belangrijk."

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op tickets!

ABONNEER & WIN

Praat mee!

Viaplay
x
Max vs. Lando Horner onthult gesprek tussen Verstappen en Norris na clash in Oostenrijk