Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Hamilton stelt belangrijk doel na sterke 'comebackreeks' Mercedes

Lewis Hamilton gaat met grote tevredenheid de zomerstop van de Formule 1 in. De Mercedes-coureur werd vierde en klokte de snelste ronde en belooft alvast: hij en zijn team zijn op weg naar de voorkant van het F1-veld.

Hamilton Belgium
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Na een jarenlange dominante reeks van Mercedes is sinds eind 2021 een nieuwe (overduidelijke) nummer één: Red Bull. De Oostenrijkse renstal domineert met Max Verstappen het veld keihard en dat werd ook in België weer pijnlijk duidelijk. De Nederlander won de race met ruim twintig seconden op de nummer twee, teamgenoot Sergio Perez.

Lewis Hamilton werd vierde, maar kan daar totaal niet van balen. Na een lastig jaar in 2022 ziet hij in '23 een duidelijke stijgende lijn bij Mercedes. Hij kan dan ook met een glimlach weglopen van Spa-Francorchamps voor een paar weken rust tijdens de zomerstop. "Ik weet niet hoeveel de rest nog gaat doorontwikkelen in de tweede seizoenshelft, maar er zal zeker vooruitgang komen", zo begint hij tegenover onder meer RacingNews365.

"Ik weet niet wat er precies allemaal is gebeurd bij ons en of McLaren een stapje terug heeft gedaan, maar ik weet zeker dat ze weer sterk zullen zijn. Toch zullen we in de tweede seizoenshelft competitief zijn met onder andere Ferrari, wat zal verschillen per circuit. Ik hoop dat we weer wat beter mee kunnen gaan doen."

Mercedes-motivatie

"Er zijn heel veel positieve dingen om mee te nemen na het weekend in België", zo vervolgt de zevenvoudig wereldkampioen. "We kijken er naar uit weer door te gaan, want de afgelopen races voelt het alsof we bezig zijn met een inhaalslag. Ik ben ontzettend trots op iedereen en op het harde werk wat wordt geleverd."

"We maken weer grotere stappen en de auto's worden een heel stuk beter. We begrijpen meer hoe de bolide werkt en we zijn veel consistenter dan eerder het geval was." Dat is volgens Hamilton terug te zien in de resultaten: "We halen meer podiums, we staan vaker in de top vijf en dat is geweldig, solide en de betrouwbaarheid is erg goed."

"Toch moeten we nog werken aan de balans. We hebben meer downforce nodig, maar iedereen in de fabriek is er keihard mee bezig. We focussen ons nu op de tweede plaats in de constructeursstand", aldus Hamilton, die hiermee zijn doel voor het seizoen duidelijk maakt

Ook interessant:

Gretige Verstappen neemt met minder geen genoegen

In de nieuwste RN365 F1-podcast met Rudy van Buren, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk wordt er uitvoerig nagepraat over Verstappens dominantie in België, de discussies met zijn engineer, maar ook over Sergio Perez vs. Lewis Hamilton, de opmars Oscar Piastri en nog véél meer. Beluister 'm hieronder.

Formule 1 GP België 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Red Bull-kopstuk mysterieus over upgrade: "Interessant voor ons"