Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Hamilton wil Red Bull-aanpak Mercedes: "Ik val in herhaling"

Mercedes wist een poleposition tijdens de Grand Prix van Hongarije niet om te zetten in een overwinning op zondag. Lewis Hamilton was dan ook niet tevreden met zijn auto.

Hamilton Hungary
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Lewis Hamilton bleek zaterdag de snelste coureur op de Hungaroring. Hij liet Max Verstappen met drie duizendsten van een seconde achter zich en mocht de race op zondag als eerste aanvangen. De zevenvoudig wereldkampioen had geen snelheid bij de start van de race, waardoor hij zowel Verstappen als de beide McLarens aan zich voorbij moest laten gaan.

Tegen onder andere RacingNews365 legt hij uit hoe hij zelf de start van de Grand Prix van Hongarije heeft ervaren: 'We kwamen niet té slecht weg, maar het was niet zo'n goede start als die van Max. Ik had een beetje last van wielspin en toen zat Max al aan de zijkant en werd ik gepakt door beide McLarens."

De start in Hongarije gaf Hamilton ook een deja vu: "Het was duidelijk geen goede start en deed me een beetje denken aan de race in 2015, toen ik ook terugviel vanaf de eerste plek. Daarna had ik duidelijk niet de snelheid om die gasten bij te houden en de auto was best verschrikkelijk. We hebben veel werk te verrichten. We zijn nog ver verwijderd van het verslaan van Red Bull in de race en we staan blijkbaar ook achter de McLarens maar we moeten gewoon blijven vechten."

"Ik val in herhaling"

Lewis had moeite met de snelheid van de mannen voor hem. "Tijdens de eerste stint had ik ontzettend veel onderstuur en een plots moment van overstuur in de bochten, ik kon de rest gewoon niet bijhouden. Vervolgens na mate de stints vorderde, werd de auto bestuurbaarder en was de snelheid beter richting het einde. We hadden vandaag dus wat beter kunnen zijn, maar ik kijk positief terug naar zaterdag, dat was een enorme prestatie van het team. Dat we iedereen in de kwalificatie konden verslaan was echt spectaculair voor ons en het laat duidelijk zien dat ondanks dat we niet de beste auto hebben we wel een ongelofelijke ronde gereden hebben."

De Mercedes lijkt beter te presteren met minder brandstof in de bolide. "Dit weekend waren we sneller, maar niemand weet waarom." Maar het is volgens de zevenvoudig wereldkampioen nog niet genoeg: "We rijden over het algemeen met meer achtervleugel dan de rest van het veld. Maar anderen, zoals bijvoorbeeld Red Bull, krijgen veel downforce van de vloer. Dus we hebben veel werk te verrichten. Ik val in herhaling. Ik moet gewoon de gasten blijven vertellen dat we die kant op moeten. Ik zou dat graag dit jaar of volgend jaar ook willen zien."

Ook interessant:

Verstappen verdient een Red Bull-contract voor het leven

De Formule 1 Grand Prix van Hongarije is nog maar net voorbij en het volgende weekend staat alweer op de planning - en wel op het iconische circuit van Spa-Francorchamps. Reden genoeg voor het podcastpanel van RacingNews365 om weer bij elkaar te komen voor een nieuwe aflevering!

Formule 1 GP Hongarije 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Vasseur Ferrari-teambaas zeer positief: "Dan kunnen we elk weekend met Red Bull vechten"