Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Hamilton trekt pijnlijke conclusie na mislukte sprintkwalificatie

Mercedes stelde zwaar teleur tijdens de kwalificatie voor de sprintrace. Lewis Hamilton kwam niet verder dan de twaalfde plek en weet dat dat ook de plek is voor het team uit Brackley.

XPB 1274265 Hi Res
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Daar waar Mercedes er in de eerste en enige vrije training in Miami weer goed bij leek te zitten, was dat niet het geval tijdens de sprintkwalificatie. Lewis Hamilton is dan ook vooral realistisch. "De auto voelde erg goed aan in de eerste training en ik was blij met de balans. Helaas veranderde de balans in de sprintkwalificatie en ging de auto achteruit."

Voor de camera van F1 TV voegt hij daar nog het volgende aan toe. "Het voelde niet verschrikkelijk aan, het scheelde gewoon zeven tienden. Ik denk dat dat de pace is van onze auto", waarna Hamilton vooruitblikt op de sprintrace. "Ik denk dat deze sprintrace zwaar gaat worden. We starten vanaf de twaalfde plek, dus ik verwacht er eerlijk gezegd niet heel veel van. Het is geen makkelijk circuit om in te halen of om auto's te volgen. We proberen op de een of andere manier in de punten te komen, als ons dat lukt."

Daarbij geeft de zevenvoudig wereldkampioen aan dat hij niet meer aan het experimenteren is. "We hebben gewoon niet meer geëxperimenteerd en hebben geprobeerd om de auto te laten werken. Ik heb het gevoel dat we alles uit de auto hebben gehaald en dit is dan gewoon het tempo. We moeten accepteren dat we er op dit moment zeven tienden achter zitten", zo sluit Hamilton af.

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Miami 2024

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Italië! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Marko schrikt van vorm Red Bull: "Als Verstappen dat niet lukt, is er iets goed mis"