Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Mercedes

Hamilton trekt pijnlijke conclusie na vijf GP's in 2022

Mercedes heeft de afgelopen race in Miami lopen experimenteren met een aantal nieuwe onderdelen, maar volgens Lewis Hamilton is er niets veranderd met het pakket. Sterker nog, er is weinig veranderd ten opzichte van de seizoensopener in Bahrein.

Hamilton Bahrain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Na de eerste vijf races van het Formule 1-seizoen staat Mercedes op de derde plaats in de constructeursstand. De voorheen dominante renstal kan topteams Ferrari en Red Bull niet bijbenen, maar is wel sneller dan de rest van het veld. In Miami probeerde het team met een aantal 'experimenten' het gat naar de topteams te dichten, maar er werd geen succes geboekt.

Volgens Lewis Hamilton is er sinds de eerste race van het seizoen in Bahrein niet echt wat veranderd bij de W13. "Helaas hebben we dezelfde snelheid als tijdens de eerste race", zegt hij ten overstaan van onder andere RacingNews365. "We hebben ons niet verbeterd tijdens de laatste vijf races, helaas, maar hopelijk lukt ons dat op een gegeven moment wel. We blijven hard werken."

Porpoising volgens Hamilton niet het probleem

Een van de grootste problemen waar Mercedes mee kampt is het gestuiter, ofwel porpoising, van de W13. Volgens Hamilton viel dit in Miami echter wel mee. "We kunnen de auto hoger afstellen en daardoor het probleem verminderen, dus het was (op zondag, red.) niet heel erg slecht. De auto is gewoon niet snel."

De Mercedes-coureur legt uit dat hij nu moet racen 'vanuit een ander perspectief', nu hij voor de zesde plaats rijdt in plaats van de eerste plaats. "Je probeert altijd naar voren te komen, maar het is best lastig als je niet echt een stap voorwaarts maakt. Het is wat het is en het is... een ervaring, dat zeker."

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen George Russell

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Column Geen spaan heel gelaten van 'schandalige' FIA: "Ze moeten zichzelf eens onderzoeken"