Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Mercedes

Hamilton trekt pijnlijke conclusie na vijf GP's in 2022

Mercedes heeft de afgelopen race in Miami lopen experimenteren met een aantal nieuwe onderdelen, maar volgens Lewis Hamilton is er niets veranderd met het pakket. Sterker nog, er is weinig veranderd ten opzichte van de seizoensopener in Bahrein.

Hamilton Bahrain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Na de eerste vijf races van het Formule 1-seizoen staat Mercedes op de derde plaats in de constructeursstand. De voorheen dominante renstal kan topteams Ferrari en Red Bull niet bijbenen, maar is wel sneller dan de rest van het veld. In Miami probeerde het team met een aantal 'experimenten' het gat naar de topteams te dichten, maar er werd geen succes geboekt.

Volgens Lewis Hamilton is er sinds de eerste race van het seizoen in Bahrein niet echt wat veranderd bij de W13. "Helaas hebben we dezelfde snelheid als tijdens de eerste race", zegt hij ten overstaan van onder andere RacingNews365. "We hebben ons niet verbeterd tijdens de laatste vijf races, helaas, maar hopelijk lukt ons dat op een gegeven moment wel. We blijven hard werken."

Porpoising volgens Hamilton niet het probleem

Een van de grootste problemen waar Mercedes mee kampt is het gestuiter, ofwel porpoising, van de W13. Volgens Hamilton viel dit in Miami echter wel mee. "We kunnen de auto hoger afstellen en daardoor het probleem verminderen, dus het was (op zondag, red.) niet heel erg slecht. De auto is gewoon niet snel."

De Mercedes-coureur legt uit dat hij nu moet racen 'vanuit een ander perspectief', nu hij voor de zesde plaats rijdt in plaats van de eerste plaats. "Je probeert altijd naar voren te komen, maar het is best lastig als je niet echt een stap voorwaarts maakt. Het is wat het is en het is... een ervaring, dat zeker."

42 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull