Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Hamilton deelt duidelijke mening over Horner-onderzoek: "Het moet opgelost worden"

Het onderzoek naar Red Bull-teambaas Christian Horner moet snel afgerond worden, zo benadrukt Lewis Hamilton. Hij noemt het een belangrijk moment voor de sport.

Hamilton Bahrain 2024
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Lewis Hamilton is een voorvechter van meer diversiteit en inclusiviteit, dus logischerwijs wordt ook hij gevraagd naar het onderzoek dat loopt naar Red Bull-teambaas Christian Horner vanwege mogelijk seksueel grensoverschrijdend gedrag.

Na lang nadenken komt de zevenvoudig kampioen met een voorzichtig maar helder antwoord. "Het is een lastige vraag om te beantwoorden. We moeten altijd meer doen om de sport en de omgeving veiliger en inclusiever te maken voor iedereen die in deze wereld werkt", concludeert hij.

Aangezien Hamilton de fijne details niet weet, gaat hij inhoudelijk niet op de zaak in, maar wel benadrukt de Brit dat er serieus moet worden omgesprongen met het onderzoek en dat het zo snel mogelijk moet worden afgerond.

"Elke beschuldiging moet zeer serieus worden genomen. We weten natuurlijk niet alles wat er gaande is, maar het moet wel opgelost worden, want het hangt boven de sport."

Tot slot is Hamilton benieuwd naar het effect van het onderzoek - en vooral de uitkomst daarvan - op de sport. "Het wordt interessant om te zien hoe er in de toekomst mee wordt omgegaan, welk effect het in de toekomst wel of niet heeft op de sport. Dit is een belangrijk moment voor F1, om ervoor te zorgen dat we trouw blijven aan onze waarden."

Ook interessant:

Twinkeling in ogen Verstappen onheilspellend nieuws voor F1-concurrenten

De balans opmaken? Een lastige opgave, maar één ding lijkt zo klaar als een klontje. Verstappen en Red Bull staan er extreem goed voor, toch Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk?

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Silly Season Red Bull in gesprek met Sainz over F1-contract