Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton verbaast zichzelf in Brazilië met 'beste weekend uit carrière'

Lewis Hamilton verraste vriend en vijand in Brazilië door de Grand Prix te winnen. De Mercedes-coureur overkwam een diskwalificatie en een vijf plaatsen gridstraf en geeft toe dat hij dit resultaat zelf ook niet aan zag komen.

Niets kon Lewis Hamilton tegenhouden in de Grand Prix van Brazilië, zelfs Max Verstappen niet. De Nederlander probeerde alles wat hij kon, maar zag in ronde 59 de Engelsman aan zich voorbij gaan. Hamilton is vanzelfsprekend dan ook tevreden met het resultaat. "Dit was echt een van de beste weekenden, zo niet het beste weekend uit mijn hele carrière", zei de Brit tegen onder meer RacingNews365 . "Ik denk dat het voor mijzelf een van de meest lastige, zo niet het lastigste raceweekend is geweest. Zeker met alles wat we hebben moeten doorstaan tijdens het weekend. Qua rijden heb ik het gevoel dat het misschien wel mijn beste weekend was, maar het is moeilijk te zeggen omdat ik zo veel races heb gereden", aldus Hamilton. De Mercedes-coureur geeft aan dat hij de tel een beetje kwijt is geraakt en schrikt zelf ook even van het aantal overwinningen dat hij nu heeft.

Hamilton's 101ste F1-overwinning

"Jeetje, 101, ik was even vergeten dat we op dat punt waren aangekomen." Hamilton is trots, maar prijst ook zijn team. "Het was zo'n moeilijk weekend voor iedereen in het team en ik ben geïnspireerd door ieders focus en doorzettingsvermogen. Het is makkelijk om neerslachtig te worden als je met tegenslagen te maken krijgt, zoals motorstraffen en andere straffen." "Maar iedereen bleef positief en heeft fantastisch werk geleverd. De monteurs, maar ook de strategie was ijzersterk. Daarna was het eigenlijk aan mij om alles zo snel mogelijk los te laten en me te concentreren op de volgende stap", legt de Engelsman uit. Hamilton wist in de sprintrace van de twintigste plaats naar de vijfde plek te rijden. Een gridstraf van vijf plaatsen door een motorwissel zette de Mercedes-man terug naar een tiende plek voor de race op zondag. Dat Hamilton vanaf die tiende plek de race zou winnen, had zelfs hij niet verwacht. "Ik had niet verwacht dat we vanaf de laatste plaats in de sprintrace de race hadden kunnen winnen. Ik had dat niet voor mogelijk gehouden, maar ik heb gewoon alles gegeven", aldus de Brit.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"