Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Meerdere problemen voor Hamilton tijdens GP Bahrein

Lewis Hamilton kwam niet verder dan de zevende plaats tijdens de Grand Prix van Bahrein. De Brit koos een set-up die in de race zou moeten werken, maar liep tegen problemen aan.

hamilton race Bahrain 2024
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het was niet het weekend van Lewis Hamilton. De zevenvoudig wereldkampioen startte de GP van Bahrein vanaf een teleurstellende negende plaats en wist tijdens de race maar twee plekjes te pakken. Hamilton had ongetwijfeld op meer gehoopt in Bahrein en stelt na afloop dat hij problemen had. De boosdoeners? De batterij en de remmen.

"We hadden problemen met de batterij", vertelt Hamilton tegenover onder meer RacingNews365. "Mijn batterij was lange tijd dood. Op het rechte stuk had ik constant beperkingen, dus ik heb een aantal ronden geprobeerd het op te lossen. Dat duurde tien ronden en daar verloor ik heel wat seconden mee. Daarna was het belangrijk om de aansluiting weer te vinden, maar de remmen begonnen ook te oververhitten. Sowieso was de snelheid redelijk, maar niet optimaal."

Stoeltje

Dan was daar nog een radiobericht over zijn stoeltje, die volgens Hamilton gebroken was. Wat was daar aan de hand? "Mijn stoeltje begon te bewegen en de linkerkant zakte weg. Ik was vooral in de remzones aan het bewegen. Toch heb ik wel plezier gehad en ik voelde me fantastisch aan het einde van de race. Maar het gat was zo groot. Ik verloor te veel in de openingsfase."

Hamilton laat zich echter niet uit het veld slaan. "Ik voel me goed. Het was een gemiddelde race. De afgelopen jaren hadden we echter allerlei problemen en moesten we gedurende een paar races al die problemen tackelen. Nu hebben we een basis waar we op verder kunnen bouwen. We zijn een geweldig team."

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen grijpt naast prestigieuze prijs