Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Hamilton verklaart radiobericht over 'gevaarlijke' taferelen in Monaco

De zevenvoudig wereldkampioen was bang dat hij de Grand Prix van Monaco niet ging finishen.

Hamilton Monaco Grand Prix Mercedes 2023
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Lewis Hamilton ving de race als vijfde aan en wist gedurende de race één positie te winnen tot het moment dat er regen uit de lucht kwam vallen. Gedurende ronde 52 begon het flink te regenen, wat resulteerde in een spectaculaire slotfase van de Grand Prix van Monaco.

De neerslag bereikte het circuit als eerst tussen Casino Square en Portier. Met een steeds natter wordende baan werd het voor elke coureur lastiger om de auto recht te houden.

Zelfs nadat de meerderheid van het veld gestopt was voor intermediates wist nog steeds niet iedereen de auto op de baan te houden. Het was na dit moment dat de Brit over de boardradio kwam met het bericht dat de 'baancondities gevaarlijk waren'.

"Ik zat op het randje"

Tegen de pers, waaronder RacingNews365, legt hij uit wat hij bedoelt met zijn boardradio: "Voor mij voelde de auto erg zenuwachtig. Ik zat op het randje van crashen."

Overigens kwam het daarna wel weer goed voor Lewis: "Na een tijdje begonnen de banden te werken en toen was het prima." Hij wist zichzelf én de auto veilig over de finish te brengen en ging naar huis met een nette vierde plek, voor zijn teamgenoot George Russell.

Dit weekend reed Hamilton met een vernieuwde Mercedes-bolide. Hij is dan ook blij met het resultaat. "Als team was het een goede stap voorwaarts. Om vierde en vijfde te finishen in zo'n lastige race, is een geweldig resultaat. Het team heeft geweldig werk verricht met de strategie en om Ferrari in te halen, was geweldig."

Ook interessant:

Magistrale Verstappen deelt Perez de knock-out uit in Monaco

Daar is 'ie weer, de nieuwste RN365 F1-podcast. Dit keer blikken Coronel, Dimmers en host Mosterdijk terug op de GP van Monaco. Het geweldige weekend van Verstappen, het dramatische weekend van Perez en nog heel veel meer onderwerpen passeren de revue. Beluister 'm hieronder!

Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Monaco 2023 RN365 Nieuwsdossier

13 reacties

Viaplay

Unibet
x
Lewis De vurige Red Bull-wens die Hamilton niet hardop uit wil spreken