Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton verklaart zelf veroorzaakt nadeel in Abu Dhabi

Lewis Hamilton klokte in de tweede vrije training voor de GP van Abu Dhabi de vierde tijd, terwijl teamgenoot George Russell de tweede tijd klokte. De zevenvoudig kampioen heeft er een verklaring voor.

Na afloop van de tweede vrije training voor de Formule 1 GP van Abu Dhabi legt Lewis Hamilton uit hoe een zelf veroorzaakt 'probleem' een paar tienden van een seconde heeft gekost. In de eerste sessie van de dag klokten de Mercedes-coureurs nog de snelste tijden van de sessie, maar Hamilton zakte in VT2 terug naar de vierde plaats. Teamgenoot George Russell klokte achter Max Verstappen de tweede tijd op het Yas Marina Circuit. Ondanks de achterstand van Hamilton op Verstappen, Russell en Charles Leclerc zag zijn snelheid in de longrun er sterk uit. Wat het probleem is geweest in VT2? Een zelf aangevraagde wijziging in zijn set-up, zo legt hij uit aan de media, waaronder RacingNews365. "In de eerste vrije training voelde het nog best goed, maar in VT2 zat het niet helemaal lekker met de balans in de auto. Ik heb zelf wat veranderingen laten doorvoeren tussen de trainingen en dit ging niet helemaal lekker. Ik had veel last van overstuur", zo legt Hamilton uit.

Hamilton: "Red Bull was sneller dan verwacht"

De zevenvoudig wereldkampioen legt uit dat er aanpassingen gedaan zijn aan de rijhoogte van zijn W13. "Maar anders waren we relatief competitief en we zaten er goed bij. Mijn race pace was erg goed, maar ik weet niet waar we precies staan ten opzichte van de rest." "Het lijkt wat dichter bij elkaar te zitten. Ik denk wel dat de Red Bulls wat sneller zijn dan we hier hadden verwacht, ook omdat het niet onze sterkste race is. We moeten dus hard werken voor de zaterdagsessies." De afgelopen races presteert Mercedes beter en beter en Hamilton hoopt ook in Abu Dhabi weer mee te strijden voor de overwinning. Vooral het op temperatuur krijgen van de banden wordt belangrijk, zo legt de Britse coureur uit. "In de eerste training kreeg je de banden nog wel op temperatuur na een langzame ronde, maar in de tweede training moesten we veel sneller rijden hiervoor. Het is een beetje gokken en hopen dat je goed gokt. Soms gebeurt dat wel en soms niet."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi