Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Hamilton vertelde zelfs zijn ouders niets over Ferrari-transfer

Begin februari werd het grootste nieuws sinds jaren in de Formule 1 wereldkundig gemaakt. Lewis Hamilton kondigde aan dat hij na dit jaar de overstap maakt naar rivaal Ferrari. De transfergesprekken gebeurden in het diepste geheim, zelfs mensen die heel dicht bij de zevenvoudig wereldkampioen staan, werden pas op het allerlaatste moment ingelicht.

Hamilton Bahrain test
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Heel de F1-wereld dacht dat Lewis Hamilton zijn carrière wel bij Mercedes zou afsluiten. Dit jaar is het twaalfde seizoen dat Hamilton voor Mercedes rijdt in de Formule 1 en vorig seizoen verlengde hij zijn contract nog met twee jaar, zou dachten we. Maar het bleek een eenjarig contract te zijn, met een optie voor nog een jaar. De zevenvoudig wereldkampioen die al twee seizoenen geen GP meer heeft gewonnen, maakte gebruik van de clausule om toch te vertrekken.

Het nieuws van zijn overstap naar het Ferrari van Fred Vasseur schokte de Formule 1-wereld. Alle gesprekken gebeurden in het diepste geheim en pas een dag voor het wereldkundig werd, lichtte Hamilton Mercedes-teambaas Toto Wolff in van zijn pikante transfer. "Ik heb met niemand gesproken. Ik heb het mijn ouders pas verteld op de dag dat het bekend werd gemaakt. Dus niemand wist het", vertelt Hamilton in de BBC-podcast Back at Base.

"Ik wilde het echt voor mezelf doen. Uiteindelijk moest ik uitzoeken wat het beste voor me zou zijn", doelt Hamilton op zijn toekomst in de Formule 1. Zou de nu 39-jarige coureur inderdaad kiezen voor een gedroomd einde bij Mercedes, of toch nog één keer kiezen voor het avontuur, in dit geval bij Ferrari?

"Het ging heel snel en eigenlijk ken ik Fred Vasseur] al heel lang. "Ik was opgewonden voor een nieuw seizoen, maar ik wist niet echt wat de toekomst zou brengen. Ik weer ook niet echt hoe lang ik nog zal racen, maar ik wist wel dat ik me super gedreven voelde om nu nog te blijven racen. De kans deed zich voor en ik had zoiets van 'Oké, ik moet even nadenken'. Ik had niet veel tijd en ik moest gewoon op mijn gevoel afgaan en ik besloot deze kans te grijpen."

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Marko houdt rekening met vervelende 'verrassing' voor Max in China