Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Hamilton ziet dat Red Bull voor ligt op Mercedes

Daar waar Mercedes nog een tegenvallende eerste testdag kende, zo was er op zaterdag al genoeg verbetering te zien bij de kampioenen. In de ochtend mocht Lewis Hamilton achter het stuur kruipen en kwam in totaal tot 58 ronden. Reden genoeg voor voorzichtige positiviteit.

Hamilton Bahrain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Na een teleurstellende eerste testdag, waarop Mercedes werd gehinderd door versnellingsbakproblemen in de ochtend en balansproblemen in de middag, lijkt de zaterdag al een stuk beter te verlopen. Lewis Hamilton werkte in de ochtendsessie 58 ronden af, meer dan er op vrijdag in totaal werd verreden door de Brit en zijn teamgenoot Valtteri Bottas bij elkaar.

Hamilton werkte op vrijdag de middagsessie af, waarin hij overduidelijk worstelde met zijn Mercedes W12. Op zaterdagochtend mocht hij meteen verder waar hij op vrijdag was gebleven en legde hij tijdens de ochtendsessie in totaal 58 ronden af. Ongeveer een raceafstand.

Na de lunch staat hij dan ook met iets meer tevredenheid de pers te woord. "Vandaag ging het beter dan op vrijdag. Er ligt dan ook veel minder zand op de baan en het zonnetje schijnt goed. Ik voel me niet heel veel anders in de wagen dan op vrijdag, de baan is vooral veel beter en de balans was vandaag ook ietwat beter."

De harde wind werkt echter nog niet in het voordeel van Hamilton en collega's. "Het is lastig om de juiste set-up te vinden, wat mede komt door de harde wind. Ik heb zo'n zestig ronden afgelegd, dus dat is best goed. Ook Valtteri rijdt zijn ronden, dus ook dat is goed", zo laat hij optekenen tegenover Sky Sport Italia.

Wel moet er nog steeds terrein goed worden gemaakt, weet Hamilton. Daarbij kijkt hij voornamelijk naar de grote concurrent. "We hebben nog iets minder kilometers gereden dan Red Bull, dus we zullen proberen om nog zo veel mogelijk ronden af te leggen", aldus de zevenvoudig wereldkampioen, die toch zijn uiterste best probeert te doen om niet te veel naar de concurrent te kijken.

"We focussen ons ook gewoon op onszelf. Dat is het enige wat we kunnen doen. We moeten gewoon ons programma afwerken."

Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Wintertest 2021 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Breaking Goed nieuws voor toekomst Belgische Grand Prix na beslissing F1