Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Hamilton voelt de pijn: "Red Bull momenteel overduidelijk het beste team"

Na twee dramatische raceweekenden heeft Lewis Hamilton zijn conclusie getrokken. Red Bull is op dit moment het beste Formule 1-team op de grid.

Hamilton Perez Baku
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Het Grand Prix-weekend in Azerbeidzjan was er voor Lewis Hamilton een om snel te vergeten, ook al leek het er even op dat hij na een lastig weekend toch met de overwinning aan de haal zou gaan. Op het moment dat hij de leiding echter pakte ging hij de mist in, raakte hij een knop en ging hij rechtdoor. Resultaat: een vijftiende finishpositie.

En dat na het raceweekend in Monaco, waar hij zelf totaal niet lekker in zijn vel zat. Pijnlijk, zo vat hij het na het raceweekend samen in gesprek met onder andere RacingNews365. "Het zijn twee ongelooflijk lastige raceweekenden geweest. De race in Azerbeidzjan was overduidelijk een hele pijnlijke ervaring. Het was echter pech, maar ook Max heeft daar op zondag last van gehad."

"Natuurlijk wil ik me verontschuldigen aan het team. Nu moeten we hergroeperen en sterker terugkomen. Er zijn echter ook positieve dingen mee te nemen uit het weekend als je ziet hoe we terugkwamen", zo doelt hij op het feit dat hij tijdens de vrije trainingen nergens te bekennen was, maar in de kwalificatie en race wel vooraan meedeed.

Mercedes heeft dan ook veel lessen geleerd, oordeelt Hamilton, maar het moge duidelijk zijn dat zijn team niet het beste team op de grid is. "Je kan overduidelijk zien dat Red Bull momenteel het snelste team is. Het is enorm lastig om hen bij te houden, zeker in Azerbeidzjan was dat het geval. Om überhaupt in die positie te hebben gereden en mee te hebben gestreden om de winst was al een geweldige ervaring. Het is jammer om dan met lege handen te staan na al het harde werk, maar dat kan gebeuren."

Welke rol gaat Perez spelen nu hij op de derde plek in het kampioenschap staat, wordt de zevenvoudig kampioen gevraagd. Gaat de kersverse Red Bull-racewinnaar het dit seizoen nog lastig maken voor de Brit in zijn gevecht met Max Verstappen? "Nou, de Red Bull is ongelooflijk snel. Die twee gaan het ons ongetwijfeld lastig maken, maar dat wisten we aan het begin van het jaar al. We blijven ons dus gewoon focussen", zo sluit hij af.

Ook interessant:

Veel om over na te praten in de RacingNews365-podcast na de spectaculaire Grand Prix van Azerbeidzjan. Die bizarre klapband van Max Verstappen, de blunder van Lewis Hamilton, het falende Mercedes en natuurlijk het ijzersterke Red Bull. Volgens Tom Coronel kan dat maar één ding betekenen: Verstappen koerst af op de wereldtitel.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Azerbeidzjan 2021 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Radiotranscript Stilte Verstappen en irritatie Perez bij interne Red Bull-strijd om snelste ronde