Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Hamilton voelt de pijn: "Red Bull momenteel overduidelijk het beste team"

Na twee dramatische raceweekenden heeft Lewis Hamilton zijn conclusie getrokken. Red Bull is op dit moment het beste Formule 1-team op de grid.

Hamilton Perez Baku
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Het Grand Prix-weekend in Azerbeidzjan was er voor Lewis Hamilton een om snel te vergeten, ook al leek het er even op dat hij na een lastig weekend toch met de overwinning aan de haal zou gaan. Op het moment dat hij de leiding echter pakte ging hij de mist in, raakte hij een knop en ging hij rechtdoor. Resultaat: een vijftiende finishpositie.

En dat na het raceweekend in Monaco, waar hij zelf totaal niet lekker in zijn vel zat. Pijnlijk, zo vat hij het na het raceweekend samen in gesprek met onder andere RacingNews365. "Het zijn twee ongelooflijk lastige raceweekenden geweest. De race in Azerbeidzjan was overduidelijk een hele pijnlijke ervaring. Het was echter pech, maar ook Max heeft daar op zondag last van gehad."

"Natuurlijk wil ik me verontschuldigen aan het team. Nu moeten we hergroeperen en sterker terugkomen. Er zijn echter ook positieve dingen mee te nemen uit het weekend als je ziet hoe we terugkwamen", zo doelt hij op het feit dat hij tijdens de vrije trainingen nergens te bekennen was, maar in de kwalificatie en race wel vooraan meedeed.

Mercedes heeft dan ook veel lessen geleerd, oordeelt Hamilton, maar het moge duidelijk zijn dat zijn team niet het beste team op de grid is. "Je kan overduidelijk zien dat Red Bull momenteel het snelste team is. Het is enorm lastig om hen bij te houden, zeker in Azerbeidzjan was dat het geval. Om überhaupt in die positie te hebben gereden en mee te hebben gestreden om de winst was al een geweldige ervaring. Het is jammer om dan met lege handen te staan na al het harde werk, maar dat kan gebeuren."

Welke rol gaat Perez spelen nu hij op de derde plek in het kampioenschap staat, wordt de zevenvoudig kampioen gevraagd. Gaat de kersverse Red Bull-racewinnaar het dit seizoen nog lastig maken voor de Brit in zijn gevecht met Max Verstappen? "Nou, de Red Bull is ongelooflijk snel. Die twee gaan het ons ongetwijfeld lastig maken, maar dat wisten we aan het begin van het jaar al. We blijven ons dus gewoon focussen", zo sluit hij af.

Ook interessant:

Veel om over na te praten in de RacingNews365-podcast na de spectaculaire Grand Prix van Azerbeidzjan. Die bizarre klapband van Max Verstappen, de blunder van Lewis Hamilton, het falende Mercedes en natuurlijk het ijzersterke Red Bull. Volgens Tom Coronel kan dat maar één ding betekenen: Verstappen koerst af op de wereldtitel.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Azerbeidzjan 2021 RN365 Nieuwsdossier

26 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Interview met Verstappen Max baalt van zijn 'luie' F1-bolide: "Dat is toch wel zonde"