Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Lewis Hamilton

Hamilton vreest Red Bull en Ferrari: "Dit wordt het spannendste seizoen ooit"

Op vrijdag kroop Lewis Hamilton voor het eerst achter het stuur van zijn W11, waarmee hij in 2020 zijn zevende wereldtitel wil grijpen. De Brit weet echter dat het geen simpele opgave wordt. Sterker nog, het wordt spannender dan ooit.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes AMG

Gedurende de winter genoot Lewis Hamilton zoals vele coureurs van zijn vrije tijd, die hij vooral doorbracht met familie en vrienden, maar ook in de sportschool. Op die manier heeft de Brit zich volledig proberen op te laden voor het nieuwe seizoen, gedurende welke hij een gooi wil doen naar een nieuwe, zevende Formule 1-wereldtitel.

Toch kijkt hij stiekem wel over zijn schouder en voelt hij dat Red Bull en Ferrari de druk opvoeren. De zevende titel is en blijft uiteraard wel het doel: "Je moet blijven gaan, blijven proberen te winnen, maar het is niet makkelijk", zo begint de zesvoudig wereldkampioen zijn vooruitblik op het nieuwe seizoen.

"Elk jaar wordt het weer wat lastiger, want de concurrentie wordt steeds beter. De regels zijn hetzelfde gebleven, dus zij hebben weer meer tijd gehad om ons bij te halen. Daarom denk ik dat het 2020-seizoen wel eens het spannendste seizoen ooit kan gaan worden", zo voorspelt hij.

Hamilton kan geen ander team dan Mercedes bedenken om samen mee op jacht te gaan naar zijn zevende WK-titel: "Ik ben heel trots dat ik voor dit team mag rijden. Als sinds ik dertien was ben ik verbonden aan Mercedes (eerst als motorleverancier van McLaren, red.). Het is mooi om hier elk jaar weer terug te mogen komen en die mooie samenwerking te kunnen versterken", aldus Hamilton na afloop van de shakedown van de Mercedes W11, die volgens hem prima is verlopen.

"Ik doe dit al heel lang, maar elke keer als je in een nieuwe bolide stapt, voelt het weer geweldig. Er zit zoveel werk en tijd in deze auto en ik ben slechts een van de twee personen die erin mag rijden. Alles is goed gedaan, maar we weten natuurlijk pas tijdens de testdagen in Barcelona hoe goed we echt zijn, maar het voelt niet alsof we slechter zijn dan vorig jaar."

6 reacties