Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Lewis Hamilton

Hamilton waarschuwt Mercedes: "Kunnen daar niet op blijven vertrouwen"

Ondanks de moeilijkheden van het team in 2022, heeft Mercedes een sterke reputatie op het gebied van betrouwbaarheid. Lewis Hamilton denkt echter niet dat dit genoeg zal zijn om de achterstand op de lange termijn goed te maken.

Hamilton
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB Images

Lewis Hamilton waarschuwt dat Mercedes 'niet voor altijd kan vertrouwen' op de betrouwbaarheid van haar bolide om podiumplaatsen te kunnen blijven behalen. Ondanks een moeilijke start van het seizoen heeft het team maar liefst elf podiumplaatsen bemachtigd, waaronder een back-to-back dubbel podium voor Hamilton en George Russell tijdens de Franse en Hongaarse Grands Prix.

Mercedes heeft dit seizoen echter nog geen race kunnen winnen, omdat het team de prestaties van Red Bull en Ferrari niet kan evenaren. In gesprek met voormalig McLaren-teamgenoot Heikki Kovalainen op ViaPlay, vergeleek Hamilton de start van het seizoen met die van 2009.

"Het is echt een uitdagend jaar", begint Hamilton. "Ik zou zeggen vergelijkbaar met het jaar dat we in 2009 hadden met een auto die voorafgaand aan het seizoen goed leek. Toen kwamen we bij de eerste test en we hadden zoiets van 'we hebben nog een lange weg te gaan'."

"Als team hebben we een soortgelijk proces doorlopen om dingen weg te strepen, te herbouwen, te hergroeperen en de auto sneller te maken."

Prestaties moeten samengaan met betrouwbaarheid, is Hamilton stellig

Hamilton is blij met de verbeteringen van de W13 naarmate het seizoen vordert. De betrouwbaarheid is een sterke troef voor Mercedes gebleven. Het team heeft nog geen mechanische problemen ondervonden die ervoor zorgden dat ze een race vroegtijdig moesten beëindigen. Dat in tegenstelling tot veel van hun rivalen.

De zevenvoudig wereldkampioen is echter stellig dat er meer stappen voorwaarts nodig zijn wat betreft de performance. "We zijn de laatste paar races erg consistent, dat was geweldig", is Hamilton te horen. "We missen nog steeds performance, wat een moeilijk iets is, omdat ik denk dat het potentieel in deze auto zit, maar we hebben moeten minderen om te voorkomen dat de wagen stuitert."

"De betrouwbaarheid was heel goed, maar we kunnen er niet altijd op vertrouwen dat betrouwbaarheid ons op het podium houdt, dus we hebben echt performance nodig."

Ook interessant:

Verstappen heeft daar de mokerslag aan Ferrari uitgedeeld

De zomerstop is ingegaan, maar de Formule 1-podcast van RacingNews365 gaat vrolijk door! In de eerste zomerspecial van de podcast blikken autocoureur Tom Coronel, F1-expert Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk terug op de eerste seizoenshelft. Beluister hem hieronder!

Geniet nog meer van jouw favoriete F1-site zonder advertenties, een exclusieve app én nog veel meer.

Check het snel!
Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

10 reacties

Viaplay
x
Tijdschema Afwijkend tijdschema Formule 1 GP Singapore 2022