Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Hamilton waarschuwt Norris en Verstappen na sterke kwalificatie

Lewis Hamilton had voorafgaand aan de kwalificatie niet gerekend op een goed resultaat, maar verraste zichzelf en zijn team toch met een derde startpositie. Hij denkt stiekem zelfs dat er meer mogelijk was geweest als de slotfase van Q3 wat minder chaos met zich mee had gebracht.

Hamilton Singapore
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Lewis Hamilton zag het zelf niet aankomen, maar eindigde de kwalificatie voor de Grand Prix van Singapore uiteindelijk met een keurige derde plek. Hij zal daarmee vlak achter de twee kanshebbers in het rijderskampioenschap van start gaan, al hoopt hij natuurlijk dat hij zich in het gevecht tussen de beide heren kan mengen in de strijd om de overwinning.

Tijdens de persconferentie na afloop van de kwalificatie legt de Mercedes-coureur uit waarom hij dit resultaat niet aan zag komen. "Ik zeg niet dat het me echt verrast, maar aan het begin van het weekend zag het er aan mijn kant echt slecht uit. Ik zat tijdens de drie trainingen 1.2 seconden achter de rest en we kwamen hier in Singapore aan met een auto die last had van onderstuur. Het maakte niet uit wat we eraan probeerden te doen, want het veranderde maar niet."

"We hebben in aanloop naar de zaterdag wel wat dingen aangepast, maar het verbaasde me dat het gat nog steeds zo groot was tijdens de derde training. Maar we hebben uiteindelijk niet opgegeven en nog wat andere zaken aangepast voorafgaand aan de kwalificatie en uiteindelijk was het dag en nacht verschil. De auto deed ineens precies wat ik vroeg, dus kwam ik tijdens de kwalificatie echt goed vooruit."

Hamilton kan echter niet ontkennen dat hij stiekem toch denkt dat er meer in had gezeten. "Q3 was voor iedereen lastig, vooral om een fatsoenlijk laatste rondje neer te zetten na de crash van Sainz. Ik denk ook niet dat mijn rondje heel bijzonder was, want ik had het heel lastig met het op temperatuur krijgen van mijn banden en ik maakte hier en daar ook wat foutjes. Ik denk dus wel dat een beter resultaat er zeker in had gezeten en dat de eerste startrij zelfs mogelijk was geweest, maar of we ze kunnen verslaan blijft nog de vraag."

Kwalificatie-nachtmerrie voorbij?

Hamilton is vooral ook dolblij dat het hem eindelijk weer is gelukt een goede prestatie te leveren tijdens een kwalificatie. Hij weet zelf namelijk als geen ander dat de kwalificaties van de afgelopen maanden hem geen goed hebben gedaan. "Om hier nu weer te staan met Norris en Verstappen, twee fantastische coureurs, voelt echt goed. Ik heb hier al een tijdje niet meer gestaan, want kwalificaties waren de laatste tijd echt mijn grootste nachtmerrie. Daar ben ik echt heel dankbaar voor." 

Ook waarschuwt de zevenvoudig wereldkampioen Norris en Verstappen alvast. "George (Russell, red.) en ik staan natuurlijk allebei op de tweede startrij, dus we hopen dat we vanaf onze startposities Norris en Verstappen wat onder druk kunnen zetten. We staan daarbij ook nog voor de andere McLaren en Red Bull en zelfs nog voor de beide Ferrari-coureurs, die er juist zo snel uitzagen. Dus dat is echt fantastisch en we hopen dat we dit vast kunnen houden tijdens de race."

Hamilton durft echter nog geen conclusies te trekken over zijn kansen tijdens de race. "Dat is nog lastig te zeggen, want de drie trainingen waren echt een nachtmerrie. Onze longrun was ook lang niet zo goed als die van de andere teams, met name de McLarens, maar onze auto zit nu in een andere window. We moeten dus rekening houden met een andere balans in vergelijking met de balans van de eerdere sessies, maar het managen van de banden zal ook belangrijk zijn. Ik hoop in ieder geval dat we dat onder controle krijgen en dat we mee kunnen doen in de voorhoede, maar ik heb er alle vertrouwen in dat we dat voor elkaar kunnen krijgen." 

Ook interessant:

Speel de RN365 F1 Bingo en win toffe prijzen

Maak de race in Singapore nu nog leuker met de RacingNews365 bingo en maak kans op toffe F1 prijzen zoals Verstappen schaalmodellen en caps. 

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Italiaanse media Verstappen klaar om taboe te doorbreken, Ferrari krijgt 'dubbele knock-out'