Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Hamilton waarschuwt Verstappen en Norris: "Hopelijk geven we ze meer problemen..."

Mercedes zet de afgelopen tijd grote stappen en lijkt steeds dichter in de buurt te komen van een overwinning, maar de Duitse renstal is er nog lang niet. Ook Lewis Hamilton blijft realistisch in zijn dromen, maar hoopt wel dat zijn team dit jaar nog in staat zal zijn om het de concurrentie lastig te maken.

Hamilton Spain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes F1

Mercedes gaat een aantal mooie weken tegemoet nu de Duitse renstal het licht aan het einde van de tunnel eindelijk kan zien. George Russell wist vriend en vijand te verrassen met zijn pole en derde plek tijdens de Grand Prix van Canada en teamgenoot Lewis Hamilton volgde zijn voorbeeld in Spanje door ook als derde te eindigen tijdens de race. 

Dat resultaat leidde natuurlijk tot vragen tijdens de persconferentie na afloop van de race, want is een overwinning dan ook mogelijk dit seizoen? Hamilton gaat er zelf niet vanuit. "Het zou leuk zijn als ik nog een keer kan winnen voordat ik naar Ferrari ga, maar als ik al zie waar we vandaan komen, denk ik dat consistentie en verbetering ons belangrijkste doel moet zijn."

"Laten we ons eerst maar eens richten op consistente resultaten en dan zien we wel weer verder, want op dit moment zitten we nog niet in een positie die ons in staat stelt om races te winnen. In Canada had George misschien moeten winnen, dus daar zat wel echt potentie, maar we moeten het echt even afwachten." 

De komende weken krijgt Mercedes in ieder geval genoeg mogelijkheden om die consistentie te verbeteren, want de race in Spanje luidde de eerste triple header van dit seizoen in. Volgens Hamilton is de kans echter groot dat McLaren en Red Bull Racing de strijd de komende races onderling uit zullen vechten. "We gaan natuurlijk naar hogesnelheidscircuits en daar is McLaren altijd heel snel, terwijl Red Bull op de Red Bull Ring (GP van Oostenrijk, red.) heel snel zal zijn. Op Silverstone zal dat dan ook wel zo zijn."

"Maar ik hoop dat we in ieder geval iets dichterbij kunnen komen en hopelijk geven we ze de komende tijd iets meer problemen... In ieder geval de komende vier tot vijf races. Maar we moeten hoe dan ook updates blijven introduceren en blijven werken aan het verbeteren van de auto. Er is al een duidelijke verbetering zichtbaar, maar we kunnen de zwakke punten van de auto ook nog duidelijk aanwijzen. We moeten dus echt hard aan het werk om ervoor te zorgen dat we de strijd met McLaren en Red Bull aan kunnen gaan."

Ook interessant:

Verstappen bewijst dat Red Bull aan de bak moet

De Grand Prix van Spanje, zo werd gezegd, moest het nodige duidelijk maken over de onderlinge verhoudingen in de Formule 1. Dus welke conclusies kunnen getrokken worden? Het podcastpanel geeft antwoord.

Alle actie live bijwonen op Spa-Francorchamps én deelnemen aan een karting experience in het hart van het circuit?

WORD LID & WIN!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Marko neemt voorschot op F1-afscheid Verstappen