Hamilton: "Wagen voelt in Brazilië beter aan dan in Mexico"

10 nov. 2018 09:35 René Oudman 0 reacties
Met een tweede plaats, op slechts drie duizendsten van Mercedes-teammaat Valtteri Bottas, besloot nieuwbakken vijfvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton zijn eerste trainingsdag voor de Grand Prix van Brazilië.

Waar Mercedes twee weken geleden in Mexico had te kampen met een hoge bandenslijtage, daar lijkt het op het Autódromo José Carlos Pace mee te vallen wat betreft het wegvallen van het rubber. Hamilton was in ieder geval gematigd optimistisch na dag één in Brazilië.

"We hebben nog niet alles op een rijtje, maar de wagen voelt in ieder geval een stuk beter aan dan dat het geval was in Mexico", laat de 33-jarige Brit weten. "Het tempo wat wij kunnen overleggen is zeker niet verkeerd, nu is het zaak om door te zetten. In de tweede vrije training waaide het nogal hard, waardoor het een beproeving werd om de bolide in het rechte spoor te houden."

"Het tempo op het droge is het aller belangrijkste op dit moment. De top drie (qua teams, red.) lijkt dicht op elkaar te zitten, al denk ik dat onze wagen over de meeste potentie beschikt. Aan ons de taak om alles eruit te halen wat erin zit."

Hamilton schreef de Grand Prix van Brazilië in het verleden welgeteld éénmaal op zijn naam: in het waterballet van 2016 kwam hij als eerste over de eindstreep.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen