Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Mercedes

Hamilton weet al snel wie volgend jaar zijn teamgenoot wordt

Wie wordt in 2022 de teamgenoot van Lewis Hamilton, die zijn contract met twee jaar heeft verlengd? Toto Wolff hoopt snel duidelijkheid te kunnen geven over het tweede Mercedes-stoeltje.

Hamilton Wolff
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Wie wordt in 2022 de teamgenoot van Lewis Hamilton? Misschien hoopten Valtteri Bottas en George Russell stiekem nog dat Lewis Hamilton na dit seizoen met pensioen zou gaan, zodat ze beiden zeker zouden zijn van een Mercedes-stoeltje, maar die hoop ging deze zaterdagochtend in rook op. Lewis Hamilton verlengde namelijk zijn Mercedes-contract met twee jaar en zal tot en met in ieder geval 2023 aan het team verbonden zijn.

Natuurlijk werd teambaas Toto Wolff vervolgens in gesprek met onder meer RacingNews365 gevraagd naar de toekomstige teamgenoot van zijn stercoureur, maar veel concreets wil hij daar niet over zeggen. "Het gaat nu om Lewis. We willen nog wat races wachten om meer duidelijkheid te krijgen."

"Valtteri’s eerste race in Oostenrijk was heel goed en hij moet dat niveau zien vast te houden. We kennen tegelijkertijd ook de sterke en zwakke punten van George Russell en in de zomer zal de knoop worden doorgehakt. De eerste discussies zullen we met George en Valtteri houden en hopelijk weten we voor het einde van de zomer meer."

Andere kapers liggen er in ieder geval niet op de kust, bevestigt de teambaas. "Het was al een tijdje bekend dat we met Lewis door wilden gaan. Dat was duidelijk voor ons. Nu kunnen we naar het tweede stoeltje kijken. Het gaat tussen die twee coureurs en zoals ik al zei we waarderen hen beiden voor hun sterke punten en hetgeen dat ze aan het team toe kunnen voegen."

Hamilton heeft volgens Wolff geen mening in het hele vraagstuk omtrent het tweede Mercedes-zitje. "Voor Lewis is het niet belangrijk wie er in de andere auto zit. Het feit dat hij een concurrent, een team of een coureur heeft die hem en ons uitdaagt, is geweldig. Na zeven jaren van succes, met wat lastige jaren in gevecht met bijvoorbeeld Ferrari, is dit jaar weer een hele nieuwe uitdaging. Volgend jaar met de nieuwe regels ook."

Voorspel en win

Powered by

Slajeslag.nl

Wie wint de GP van Oostenrijk 2021?

Speel mee en win twee tickets voor de Grand Prix van België.

Speel mee

Geniet nog meer van jouw favoriete F1-site zonder advertenties, een exclusieve app én nog veel meer.

Check het snel!
Forbidden

Weddenschappen Valtteri Bottas

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Oostenrijk 2021 RN365 Nieuwsdossier

35 reacties

Viaplay
x
Breaking Alfa Romeo maakt tweede coureur voor 2023 bekend